Invloedrijkste kunstenaar van de 18e eeuw

www.idiom.com)Tot en met 18 mei is er in het Teylers Museum een tentoonstelling te zien over Giovanni Battista Piranesi, die leeft van 1720 tot 1778. Piranesi was een van de meest veelzijdige, eigenzinnige en invloedrijke kunstenaars van de 18e eeuw. Zijn invloeden zijn onder meer te zien in films als 'De ontdekking van de hemel' en Harry Potter (Zweinstein) en in prenten als van Escher. De tentoonstelling in het Teylers Museum heet 'De droom van Piranesi. Eeuwig modern design', en brengt Piranesi´s betekenis en invloed als ontwerper voor het voetlicht. De tentoonstelling wordt 3 maart geopend met een symposium over de kunstenaar.

Lees ook:Inquisitie-expositie in Rome
Lees ook:Ex-Benetton-fotograaf toont Italianen
Lees ook:Lexus naar Milan Design Week
Lees ook:Neem een douche met tot zeep verwerkt Berlusconi-vet
Lees ook:Italië opent maffia museum

Eén reactie op “Invloedrijkste kunstenaar van de 18e eeuw

  1. Simone

    Pirawie? zal wel aan mij liggen, maar nooit van gehoord.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.