Moslims wilden kathedraal in Milaan bombarderen met Kerst

Ilhami is niet de eerste vredesactivist die een terroristische aanslag plande.

Twee Marokkanen die gisteren gearresteerd zijn in Italië wilden de kathedraal in Milaan opblazen met Kerst. Ze hoopten dat de aanslag gedurende de drukke vakantieperiode duizenden levens zou kosten. Dit blijkt uit afgetapte telefoongesprekken, volgens La Repubblica.

De twee behoorden tot een Islamistische terroristencel die al maanden door de politie werd gevolgd. “Het plan was al ontdekt voordat de verdachten de explosieven konden bemachtigen,” zegt de minister van Binnenlandse Zaken, Roberto Maroni.

Rachid Ilhami (31) en Abdelkader Ghafir (43) werden gearresteerd in Giussano, een stad 25 km van Milaan. Volgens de rechercheurs bleek uit afgetapte telefoongesprekken en in beslag genomen computerbestanden dat de twee ook een aanslag op een supermarkt en een politiebureau beraamden. Ze zijn gearresteerd op verdenking van terrorisme en uiteindelijk ook samenwerking met al-Qaeda.

Ilhami woont in Italië sinds zijn tiende. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij werkte als ijzersmid. In zijn vrije tijd werkte hij in een centrum voor vredesactiviteiten, volgens de Corriere della Sera in de buurt van Berlusconi’s villa.

Bron: Liveleak.com, 4 januari 2009

Lees ook:Italiaanse politie arresteert linkse terroristen
Lees ook:Libische man plaatst explosieven bij kazerne Milaan
Lees ook:Kok doet zich voor als agent voor liefde
Lees ook:69 mensen opgepakt in strijd tegen Camorra
Lees ook:Belangrijke leider Camorra opgepakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.