Berlusconi weigert verkiezingsdebat

www.rainews24.rai.it/)Uit de laatste peilingen blijkt dat Silvio Berlusconi het goed doet. En dat wil hij ook zo houden. Daarom wil hij zo weinig mogelijk risico nemen. En dus wil hij geen debat voorafgaand aan de verkiezingen van 13 en 14 april. Want dan krijgt hij wellicht allemaal kritische vragen, en blijkt hij toch niet zo onfeilbaar en goed als hij de Italianen wil doen geloven. Zijn directe opponent, Walter Veltroni van de Democratische Partij, spreekt er schande van. Maar hij kan Berlusconi niet dwingen.

Officieel wil Berlusconi geen debat op tv omdat de leiders van de kleinere partijen niet zijn uitgenodigd. En dat zou schending zijn van de 'gelijke' rechten. Maar duidelijk is dat er meer speelt. Het debat zou bij de publieke omroep RAI zijn, en tja, die wordt volgens de miljonair geleid door de communisten.

Met zijn besluit wordt bij de Democratische Partij de spot gedreven. Volgens Veltroni is Berlusconi moe. Op verkiezingsbijeenkomsten werd Berlusconi uitgemaakt voor een clown en lafaard. Maar als de peilingen niet bedriegen, zal hij 14 april vooral winnaar zijn.

Lees ook:Berlusconi staat voor in de peilingen
Lees ook:Berlusconi opperheerser over tv
Lees ook:Lachen met Berlusconi: Weg van de armoede? Trouw een miljonair
Lees ook:Franceschini nieuwe oppositieleider Italië
Lees ook:Verkiezingscampagnes gestart

0 reacties op “Berlusconi weigert verkiezingsdebat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.