Verkiezingscampagnes gestart

vistidalontano.blogosfere.it)Binnen een week nadat de Italiaanse president Giorgio Napolitano het parlement heeft ontbonden en voor 13 en 14 april nieuwe verkiezingen heeft aangekondigd, zijn de verkiezingscampagnes begonnen. Afgelopen weekend gingen de partijleiders op stap: Silvio Berlusconi van de Popolo della Liberta (PDL) en Walter Veltroni van de Partito Democratico (PD).

Voor Berlusconi is het al de vijfde keer dat hij zich kandidaat stelt voor het premierschap. Dit keer met een nieuwe partij, de PDL. De campagneslogan van de partij is: "Italië wordt wakker". In zijn eerste speech van deze verkiezingscampagne zette Berlusconi zich nadrukkelijk af tegen de PD, die Berlusconi ziet als de nieuwe partij van Romano Prodi, de onsuccesvolle en impopulaire premier van het land die afgelopen week om het ontslag van zijn kabinet vroeg.

 

In werkelijkheid heeft de PD gebroken met de linkse coalitie van Prodi. De PD wil in zijn eentje de strijd aangaan met Berlusconi's PDL. De partij startte de campagne afgelopen weekend in Umbrië. "Ik vraag de Italianen bij het stemmen niet aan een partij te denken, maar hoe ze het land wensen", zo sprak partijleider Veltroni, momenteel burgemeester van Rome, zijn aanhangers toe. Veel Italianen lijken toch anders te denken. In de peilingen heeft de PDL een voorsprong van 16%.

Lees ook:Berlusconi staat voor in de peilingen
Lees ook:Franceschini nieuwe oppositieleider Italië
Lees ook:Italianen naar de stembus
Lees ook:Exit-polls: Berlusconi winnaar verkiezingen!
Lees ook:Berlusconi wint ruim dankzij Lega Nord

0 reacties op “Verkiezingscampagnes gestart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.