Italiaanse dames te sterk voor Nederlandse volleybalsters

Italië volleybalDe blonde dames aan de ene kant en de donkere dames aan de andere kant zorgden voor een spannende wedstrijd, maar de Italiaanse volleybalsters grepen de Europese titel.

De Italiaanse vrouwen waren in de finale in drie sets afgetekend te sterk: 25-16, 25-19, 25-20. Voor Italië betekende de zege prolongatie van de Europese titel. Eerder op zondag had gastland Polen al het brons gegrepen door Duitsland met 3-0 te kloppen.

In Lodz begon Nederland goed aan de wedstrijd, maar halverwege de eerste set voerde Italië de druk op. Niet alleen werd Oranje met de service onder druk gezet, maar ook de verdediging van de Azzurri pakte steeds meer aanvalsballen van de Nederlandse vrouwen. Na een 13-12 voorsprong scoorde Nederland nog slechts drie punten.

In het tweede bedrijf was Italië weer even minder scherp. Nederland profiteerde daarvan door een voorsprong van zes punten te openen, maar vasthouden lukte niet en Italië liep weer uit naar een eenvoudige zege. In de derde set rook Italië de zege en sloeg direct een gat van vier punten. Nederland knokte nog, maar kwam niet meer dichterbij.

Bron: Nieuws.nl