Italië schakelt Nederlandse volleybalsters uit

L'Italia batte l'Olanda 3-0

De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdag de eerste wedstrijd van de derde speelronde van de World Grand Prix tegen Italië verloren.

De Zuid-Europese vrouwen waren in Tokio met 3-0 (29-27 25-16 25-15) te sterk voor de ploeg van bondscoach Avital Selinger. Door de nederlaag is een plaats in de finaleronde niet meer haalbaar voor Oranje.

Nederland had hiervoor bij de beste zes moeten eindigen, maar dat lukt nu niet meer. Concurrent Italië stond voor de laatste speelronde op de zesde plek, een plaats voor Oranje, en kan niet meer worden achterhaald. Nederland speelt zaterdag nog tegen de Dominicaanse Republiek en zondag tegen Japan.

Kansen

Oranje kreeg tegen de Europees kampioen wel kansen. In een herhaling van de finale van het EK van vorig jaar had Nederland twee kansen de winst naar zich toe te trekken, maar die werden niet benut.

De vrouwen van Selinger keken in de set wel steeds tegen een kleine achterstand aan, maar wisten bij 22-24 te profiteren van onrust binnen de Italiaanse ploeg. Nederland kwam op gelijke hoogte (24-24) en kreeg daarna de setpunten. Maar de Italië herstelde zich en trok de eerste set toch naar zich toe.

Nederland was duidelijk aangeslagen na de gemiste kansen. Oranje slaagde er niet meer in goed tegenstand te bieden. Er werden ook te veel fouten gemaakt.

Teleurgesteld

Manon Flier was topscorer bij Nederland met veertien punten. Chaïne Staelens maakte er tien. Aanvoerster Flier was na afloop teleurgesteld. ”Het is erg jammer dat we in de eerste set de kansen niet hebben gepakt. In de tweede en derde set konden we niet genoeg druk meer uitoefenen met onze service.”

Volgens Flier gaf Nederland Italië te veel ruimte. ”We maakten te veel fouten en lieten daardoor Italië spelen. We haalden ons eigen niveau niet. Ik ben teleurgesteld over hoe we hebben gespeeld. Soms ging het wel aardig, maar ik denk dat we beter hadden gekund.”

Vooraf was wel al duidelijk dat het halen van de finale een moeilijke opgave zou worden gezien de tegenstand in de laatste voorronde. Oranje hield zichzelf maandag met een zege op de Dominicaanse Republiek nog wel in de race, maar kon zich geen nederlaag veroorloven.

In de voorbereiding op het WK is dit wel een tegenvaller. Selinger had zoveel mogelijk wedstrijden tegen toplanden willen spelen om het niveau te verbeteren. Ook is het belangrijk voor spelverdeelster Laura Dijkema om ervaring op te doen. Zij vervangt de zwangere Kim Staelens.

Bron: NU.nl

Lees ook:2 Juni: nationale feestdag Italië
Lees ook:Italiaanse dames te sterk voor Nederlandse volleybalsters
Lees ook:Cannavaro: ‘Italië kan veel beter’
Lees ook:Arrestaties in Italiaanse drugszaak
Lees ook:Italië vierde plaats flirterigste vrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.