Geschokte en opzienbarende reacties na Verona-moord

www.rainews24.rai.it)In Verona is geschokt gereageerd op de moord op van de 29-jarige Nicola Tommasoli. Toen hij op 1 mei vijf skinheads weigerde een sigaret te geven, werd hij door hen in de maag en op het hoofd geschopt, waarna hij in coma raakte. Op 5 mei overleed hij aan de gevolgen van deze aanslag. De daders zijn inmiddels gearresteerd. De burgemeester van Verona, Flavio Tosi, sprak schande van dit misdrijf. Maar deze man heeft boter op zijn hoofd.

Tosi is van de rechts-populistische Lega Nord. Zijn rechtse ideeën zijn nogal extreem. Zo zette hij nadat hij met 60 procent van de stemmen verkozen werd tot burgemeester, de Roma-zigeuners uit de stad om de schoonheid van het historische centrum te behouden. Tosi ontkent echter een relatie tussen zijn denkbeelden en die van de skinheads. Sterker nog, hij vindt dat links de moord niet langer zou moeten 'instrumentaliseren', "uit respect voor de ouders, de familie en het slachtoffer zelf."

En ook Kamervoorzitter en ex-neofascist Gianfranco Fini had opzienbarende uitspraken naar aanleiding van de moord in Verona. In het kader van het 60-jarig bestaan van Israel zei hij dat de moord 'minder erg' is dan het ontkennen van de staat Israel, zoals de islamtheoloog Tariq Ramadan had gedaan: "Die skinheads moeten gestraft worden, maar Israël aanvallen is erger."

Lees ook:Burgemeester Rome heeft problemen met Gay Pride
Lees ook:Videoclip toont moord in Perugia
Lees ook:Een op de vijf Italiaanse leerlingen stopt met school
Lees ook:Van neofascist tot kamervoorzitter
Lees ook:Bruiloftsfotograaf doodgeschoten in Italië

0 reacties op “Geschokte en opzienbarende reacties na Verona-moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.