Tiziano Ferro uit de kast

tiziano_ferroUit de kast komen in een macho-land als Italië is geen kattenpis. De Italiaanse popzanger Tiziano Ferro, in Nederland vooral beroemd vanwege het nummer Xdono, heeft er dan ook lang over gedaan.

Na in therapie te zijn gegaan, vond Tiziano Ferro het tijd om de waarheid niet langer te verhullen. In een interview met het Italiaanse blad Vanity Fair en het dagblad Repubblica laat Ferro weten dat hij homo is. Echt verrassend was dat niet, behalve misschien voor veel vrouwelijke fans. Die zullen hun dromen ietwat moeten bijstellen.

Zijn onthulling legt Tiziano Ferro geen windeieren. Heel toevallig komt op 20 oktober zijn autobiografie uit, getiteld ‘Trent’anni e una chiacchierata con papà’. Die bevat een selectie uit zijn dagboeken. Hij vertelt hoe hij als vijfjarige kleuter met kerst zijn eerste toetsenbord, cadeau kreeg en hoe moeilijk zijn puberteit was. Ook vertelt hij over zijn boulimie en over zijn keuze om niet in Italië te blijven wonen. En natuurlijk komt zijn homoseksualiteit ter sprake. Smullen dus, voor zijn fans. Dat doodt de tijd totdat Tiziano’s nieuwe album, zijn vijfde, verschijnt 2011.

In Italia is zijn coming-out goed ontvangen. Paolo Patanè, de voorzitter van Arcigay (het Italiaanse COC), hoopt dat andere beroemdheden Tiziano’s voorbeeld zullen volgen. Zo ook Cesare Prandelli, de bondscoach van de nationale voetbalploeg. Volgens hem zijn er maar weinig voetballers die uit de kast zijn gekomen: ‘Magari succederà… Un calciatore, o perché no, un allenatore’, Wie weet gaat dat gebeuren… een voetballer of zelfs een trainer.

Bron: Italie.nl

Lees ook:Tiziano Ferro maakt videoclip met Kelly Rowland
Lees ook:Eros Ramazzotti krijgt vleugels
Lees ook:Concert Claudio Baglioni in Nederland
Lees ook:Paolo Conte, de zingende advocaat
Lees ook:De hanenkam van Venetiaanse gondels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.