Tonnen olie in rivier na sabotage in Italiaanse ex-raffinaderij

lambroDoor een sabotage in een voormalige raffinaderij vlakbij het Italiaanse Monza, ten noorden van Milaan, zijn dinsdag duizenden liters olie in de rivier Lambro terechtgekomen.

Het goedje heeft nu ook de Po, de grootste stroom van Italië, bereikt. “De olievlek is vertrokken in Monza en bereikte daarna de regio van Milaan. Momenteel bevindt de vervuiling zich in Lodi”, zo zegt Monia Maccarini van milieuorganisatie ARPA. “De hoeveelheid olie bedraagt minstens 1.000 m3, waarschijnlijk is het echter beduidend hoger.”

De civiele bescherming moet de schade proberen te beperken. Honderden dieren, waaronder voornamelijk vogels, zijn al gestorven door de olievlek die zich kilometers ver heeft verspreid. De sabotage vond dinsdagmorgen plaats. Rond 4 uur ‘s morgens werden de kleppen van het depot van de voormalige raffinaderij Lombardi Petroli in Villasanta, vlakbij Monza, geopend. Verschillende pogingen om de verspreiding van de olie tegen te gaan, verliepen zonder succes. (Knack)

Lees ook:Grand Prix in Rome bedreigt Monza niet
Lees ook:Potvissen stranden in Zuid-Italië
Lees ook:Fatale schietpartij in Italië
Lees ook:Dader ‘videomoord’ Napels opgepakt
Lees ook:Familiehereniging Clarence Seedorf in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.