Milieuvriendelijk cruiseschip op weg naar Venetië

http://www.savensail.com/)De Italiaanse actrice Sofia Loren heeft begin april in Dover het cruiseschip MSC Poesia gedoopt. Dit is niet zomaar een cruiseschip, maar een energiezuinig schip, dat door gebruikmaking van geavanceerde technologieën energie bespaart, waardoor het milieu wordt ontzien. De eerste cruise gaat naar Venetië.

Niet alleen is de wrijving van het schip minder, zijn de brandstoftanks uitgerust met nieuwe systemen en wordt er in elke cabine energie bespaard, maar ook het afval aan boord wordt verwerkt. Blikjes worden bijvoorbeeld gerecycled voor aluminiumplaten waar de gasten op lopen als ze aan boord gaan. Ook de schoonmaakmiddelen en onderhoudsproducten zijn milieuvriendelijk. Hoe het cruiseschip er uitziet, kunnen bewoners van Venetië binnenkort ervaren. Deze stad is het eindstation van de eerste cruise van de Poesia.

Lees ook:Gezonken gifschip kust Italië niet van maffia
Lees ook:Brandende veerboot in Italië geëvacueerd
Lees ook:Afvalrellen in voorstad Napels
Lees ook:Econcern zoekt zon op in Puglia
Lees ook:Liegen over Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.