Afvalrellen in voorstad Napels

www.nrc.nl)De plannen van Silvio Berlusconi om de afvalcrisis in Napels te beteugelen zijn niet overal even goed ontvangen, getuige rellen in de Napolitaanse voorstad Chiaiano. In deze en negen andere voorsteden zal het vuilnis uit Napels gedumpt worden, als de plannen van het kabinet doorgaan. En dat willen de bewoners van Chiaiano niet. Met rellen en het gegooi van blikjes, afval en vuurbommen tot gevolg. Bij de schermutselingen raakten demonstranten en politieagenten gewond. Waarschijnlijk zal Berlusconi weinig aantrekken van de rellen. Hij heeft eerder al gezegd dat het leger de tien vuilnisplaatsen zal bewaken.

Lees ook:Berlusconi belooft einde afvalcrisis Napels
Lees ook:Toch afval in steengroeve Napels
Lees ook:Staatssecretaris en militaire zones tegen afvalprobleem
Lees ook:Centrum Napels schoon, maar enorm afvalprobleem blijft
Lees ook:Harde actie van Napolitanen tegen afvalprobleem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.