Steeds meer Italianen in greep van maffia

Leden van de Maffia (foto AD)

Leden van de Maffia (foto AD)

Soms lijkt het erop dat, met het toenemende aantal arrestaties, het tijdperk van de Italiaanse maffia ten einde is. Maar de krant La Repubblica bericht juist dat steeds meer Italianen ermee te maken krijgen.

In tijden van economische crisis en toenemende gokverslaving raken steeds meer Italianen in de greep van de maffia die hen tegen woekerrente geld leent. Dit staat in een vertrouwelijk rapport van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rome, waarop de krant la Repubblica de hand heeft weten te leggen.

Maffia grootste bedrijf Italië

De maffia is het grootste ‘bedrijf’ van Italië, met een jaarlijkse ‘omzet’ van 135 miljard euro. Inmiddels 13 miljard gaat om in de illegale kredietverlening aan in nood geraakte gezinnen en kleine ondernemers, aldus la Repubblica zondag op basis van het rapport dat is gebaseerd op onderzoek van diverse overheidsdiensten.

Het rapport legt ook nog eens bloot hoe de maffia met afpersingspraktijken greep heeft op de economie in het zuiden. Zo betalen in de Siciliaanse steden Catania en Palermo 80 procent van de winkeliers ‘pizzo’ (‘beschermgeld’) aan de maffia. De georganiseerde misdaad ”heeft de plaats van de staat ingenomen wat het innen van belasting betreft”, aldus het rapport.

Wie overigens nog leefde in de veronderstelling dat de maffia een Godfather-achtige wereld vol glamour is, komt bedrogen uit. Alles draait om geld, niet om respect. Daarbij zijn maffiosi meestal moddervet en hebben totaal geen smaak. Zo ook hun echtgenotes.

Bron: AD

Lees ook:Een vijfde restaurants Rome en Milaan van maffia
Lees ook:Maffia profiteert van crisis Italië
Lees ook:Italiaanse minister vindt ‘ananasstaking’ geslaagd
Lees ook:Italianen worden steeds armer
Lees ook:Geen ‘bella vita’ voor 8 miljoen Italianen

3 reacties op “Steeds meer Italianen in greep van maffia

 1. Jessica Mariani

  Die foto is quatsch..Geen een lid loopt zo rond en vooral niet zo!En daarbij dat de meesten moddervet zijn is ook bogus.Diegene die dit stuk geschreven heeft heeft blijkbaar geen idee van dit wereldje.GA AUB OVER IETS ANDERS SCHRIJVEN WANT DIT IS BELACHELJK

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jenny

  Jij weet het beter dan het AD? Te veel naar The Godfather gekeken zeker!

    /   Beantwoorden  / 
 3. mm

  Look like Bulgarien maffia

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.