De pizzarobot kneedt, bakt en verpakt

Pizza machine

Het aanbod in de restaurantsector is in beweging door de veranderende markt en gast. Dit is samengevat in het rapport ‘De restaurantsector in beeld’ van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

Ook bij Italiaanse restaurants doen zich nieuwe trends en ontwikkelingen voor. Zo komt Domino met nieuwe bezorgplaatsen op stranden, parken en andere toeristische plekken. Door het plaatsen van een grote witte deur is het duidelijk waar de pizza’s bezorgd worden. Aan de deur hangt een grote bel, als de bezorger er is wordt er gebeld en weet de besteller dat zijn of haar pizza gearriveerd is.

Ook is de eerste pizzarobot of pizza-automaat gelanceerd, afkomstig uit Italië. Na inworp van muntgeld begint de robot met het kneden van het deeg. Daarna volgt de samenstelling van de pizza. Tenslotte wordt de pizza in een infraroodoven afgebakken en valt hij gloeiend heet in een kartonnen doos. Alles binnen drie minuten.

Tweedeling

“Wij verwachten in de toekomst een tweedeling binnen de Italiaanse restaurantmarkt”, meldt het rapport. “Enerzijds de traditionele Italiaan, die onverminderd populair blijft omdat de meeste mensen wel houden van een pizza of pasta. En anderzijds de nieuwe Italiaanse concepten zoals bijvoorbeeld Julia’s en Vapiano. Bij deze concepten verwachten we huidige trends terug te zien zoals transparantie in de keuken en het gezondheidsaspect.”

Omdat het productniveau van Italiaanse maaltijden steeds hoger ligt, zal de gast ook steeds hogere eisen stellen aan de Italiaanse restaurants. Er ontstaat een tweedeling tussen de gezonde fastservice- en de traditionele Italiaanse restaurants. Producten als de Piadine (een dubbelgeslagen pizzabroodje met gezonde en smaakvolle vulling) ontlenen hun succes aan de combinatie tussen gemak enerzijds en de populaire Italiaanse smaak anderzijds.

Bron: Horecaentree.nl

Lees ook:Verse pizza uit een machine
Lees ook:Een vijfde restaurants Rome en Milaan van maffia
Lees ook:Italianen eten steeds minder pasta
Lees ook:Napels op de Veluwe
Lees ook:Zorgt Pizza voor uitstel verkiezingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.