Zorgt Pizza voor uitstel verkiezingen?

www.politicaoggi.helloweb.eu)Het zal toch niet waar zijn dat de verkiezingen uitgesteld worden. Silvio Berlusconi hoopt vast van niet, want hij stond er goed voor in de peilingen. Walter Veltroni zou het goed uitkomen, want hij stond achter, maar liep wel steeds wat in. Elke dag uitstel is gunstig voor hem. Dinsdag is meer bekend, als het Hof van Cassatie het eens is met Giuseppe Pizza, leider van de Democrazia Cristana (DC).

Pizza wil met zijn partij meedoen aan de Italiaanse parlementsverkiezingen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Eerst mocht hij met zijn partij niet meedoen omdat hij gebruik maakte van de Scudo Crociato, een tradioneel DC-symbool dat ook door andere partijen wordt gebruikt. Hij ging in beroep, en met succes.

Afgelopen dinsdag gaf de Raad van State hem gelijk. Eerst zei Pizza dat hij toch afzag van de verkiezingen, maar zaterdag maakte hij bekend dat hij alsnog mee wilde doen. Als komende dinsdag ook het Hof van Cassatie hem gelijk geeft, dan komen er problemen. Het lukt het Ministerie van Binnenlandse Zaken dan waarschijnlijk niet om op tijd alle stembiljetten te herdrukken en te verspreiden.

Maar aan de andere kant is er weinig speling: volgens de grondwet moet er binnen zeventig dagen gestemd worden na de ontbinding van de Kamer en Senaat. Dat wil zeggen dat de Italianen uiterlijk op 16 april moeten gaan stemmen. Het Ministerie heeft dus maar twee dagen speling. Voor hen maar hopen dat het Hof van Cassatie Pizza geen gelijk geeft.

Lees ook:Pizza wil toch niet meedoen aan de verkiezingen
Lees ook:‘Partij van de Existentiële Impotenten’ en 179 andere partijen om uit te kiezen
Lees ook:Pizza Hut verleidt Amerikanen via Facebook
Lees ook:Verse pizza uit een machine
Lees ook:Napels op de Veluwe

0 reacties op “Zorgt Pizza voor uitstel verkiezingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.