Het ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ gevoel in Perugia

Eurochocolate festival in Perugia

Een beetje het ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ idee maar dan in het echt: Het jaarlijkse ‘Eurochocolate festival’ in Perugia, dat plaats vindt van 16 tot en met 25 oktober. Het festival wordt gehouden sinds 1993 en trekt inmiddels jaarlijks bijna een miljoen bezoekers. Waan je in een wereld waar chocolade op een creatieve manier wordt benaderd met originele thema’s, promoties en evenementen.

eurochocolate_bannerElk jaar weer slaagt het festival erin vernieuwende thema’s te vinden. Voorgaande edities hadden thema’s als ‘Stad van Chocolade’ en ‘Chocolade Revolutie’. Zoals in voorgaande edities, heeft het festival weer allerlei conferenties, labs voor kinderen, kookdemonstraties, chocoladekunst tentoonstellingen (sculpturen van chocolade), theater en muziekvoorstellingen en natuurlijk ruim gelegenheid om chocolade te proeven (aan te komen).

Het festival heeft dit jaar ook twee conferenties gewijd aan de relatie van chocolade met gezondheid. De eerste heet ‘Chocolade en vrouwelijke gezondheid’ en de tweede ‘Acne en Chocolate’. Even een ontnuchtering in de wereld van ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ zeg maar. Dit jaar wordt ook gekenmerkt door de vijfde edtie van ‘Chocoday’, een dag gewijd aan de viering van een goede kwaliteit van ‘puur en fair-trade chocolade’.

Om je chocoladereis te organiseren kun je onder andere kijken op de volgende websites: Facebook.com, Myspace.com en Eurochocolate.com.

mappa_eurochoco

Lees ook:St.Mark ‘s Bell toren Venetië binnenkort van chocolade
Lees ook:Gezond en gelukkig met pure chocolade
Lees ook:Pure Italiaanse chocolade is niet meer
Lees ook:Nieuwe Italiaanse chocolade beschermt tegen UV-straling
Lees ook:Prachtig marionetten festival in Palermo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.