Producent Rosaria op Sicilië komt met een nieuw product, dat onlangs op de markt werd geïntroduceerd; bloedsinaasappelsap dat is gemaakt van 100% sinaasappel, zonder enige andere toevoeging. Om het sap te kunnen maken en te verpakken is Rosario samen gaan werken met andere bedrijven.
De bloedsinaasappelen ondergaan eerst een nauwkeurige selectie, voor ze worden verwerkt. Het sap van Rosaria is jaarrond verkrijgbaar en volgens hen is de smaak echt fantastisch. “Je proeft echt het verschil tussen puur sap en sap met toevoegingen.”
De bloedsinaasappel is een typisch Siciliaans product, en wordt geteeld op de hellingen van de vulkaan Etna. Het vruchtvlees van de bloedsinaasappel is rijk aan antioxidanten, vandaar de dieprode kleur. Naast het nieuwe sap biedt Rosario ook bloedsinaasappeljam.
Bron: AGF.nl, 24 juni 2009
Lees ook:Afgelopen zaterdag barstte Etna uit
Lees ook:Pasta van de inktvis
Lees ook:Ronde van Italië 2011 passeert Etna twee keer
Lees ook:Rosario Gambino uitgeleverd aan Italiaanse politie
Lees ook:Ook vrouwelijke journaliste op dodenlijst camorra
Ja, is heerlijk ! Maar ik heb in de krant gelezen dat de aanvoer van bloedsinaasappels dit jaar stagneert en dat enkele fabrikanten nu een mix van citrusfruit en bloedsinaasappelsap op de markt brengen. Bij de Lidl wel nog steeds te koop voor 1,79, overigens.