Italië viert Espressodag

Italië viert aanstaande vrijdag voor het eerst een nationale espresso- en capuccinodag.

Deze Espresso Italiano Day 2009 wordt georganiseerd door het Nationale Instituut van de Italiaanse Espresso. In duizenden horecagelegenheden worden ongeveer een half miljoen boekjes verspreid, die de Italianen eraan moeten herinneren wat goede espresso is. Een hoogleraar zintuiglijke analyse legt uit hoe de ideale espresso eruit moet zien.

Ideale espresso

De ideale espresso is bedekt door een laagje notenkleurige schuim, dat zeer fijn moet zijn en dus geen grote bubbels mag bevatten. De espresso heeft een intens aroma met smaakaccenten die onder meer herinneren aan chocola en geroosterd brood. In Italiaanse bars worden elke dag zo’n 70 miljoen kopjes espresso gedronken. Jaarlijks wordt er in de Italiaanse koffiesector meer dan 600 miljoen euro omgezet.

Bron: Nu.nl, 15 april 2009

Lees ook:Hoe bestel je koffie in Italië?
Lees ook:La colazione: koffie met een sigaret
Lees ook:Wintersportrecept: ‘Trek mij omhoog’
Lees ook:Onderzoeksinstituut Italië: ‘Meeroken ook schadelijk voor roker’
Lees ook:Espresso maken makkelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.