Dolci – Gelato al pistacchio

Misschien kun je wel stellen dat Italiaans ijs nergens zo bijzonder smaakt als op Sicilië. Vooral het pistache ijs is uniek. Gelukkig bezit elke stad in Nederland wel een ijssalon waar je een al dan niet geëvenaard exemplaar kunt bemachtigen. Helaas is deze smaak in supermarkten niet zo oververtegenwoordigd. En als je het al vindt, is het meestal niet zo pistacheachtig. Oplossing: zelf pistache ijs maken. Nee, dat is helemaal niet moeilijk. Bereidingsduur ongeveer 45 minuten.

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

• ½ liter melk
• 150 gram suiker
• 4 eieren
• ¼ liter slagroom
• 1 eetlepel maïzena
• 175 gram pistachenoten

Zo bereid je het:

Dompel de pistachenoten even onder in heet water en haal het bruine vliesje er af.
Klop de eieren schuimig.
Breng de melk aan de kook.
Meng de maïzena met de suiker en voeg dit toe aan de eieren.
Roer dit mengsel door de melk en laat het geheel afkoelen.
Hak de pistachenoten fijn en roer ze met de stijfgeslagen slagroom door het melkmengsel.
Laat het geheel een uur afkoelen.
Giet het in een ijsmachientje of zet de schaal in de diepvries en roer het zeer regelmatig door (dit om kristalvorming tegen te gaan) tot het stijf genoeg is.

Totale bereidingsduur ongeveer 3 uur.

Buon appetito!

Bron: Italie.nl

Lees ook:Snel Italiaans dessert: koffie-amaretti-ijs
Lees ook:Nutella-land wijdt kookboek aan verslaving
Lees ook:Wintersportrecept: ‘Trek mij omhoog’
Lees ook:Italiaanse ‘paaseieren’ met pesto
Lees ook:Zelf Italiaanse citroenlikeur maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.