Nutella-land wijdt kookboek aan verslaving

Het grote Nutella kookboekNutella kan meer

Italië is het Nutella-land. In elk gezin vind je wel een pot met het verslavende spul. Maar wie dacht dat Italianen Nutella alleen gebruikten voor hun boterham heeft het mis. Aan de hazelnootpasta is zelfs een heel kookboek gewijd, Het grote Nutella-kookboek, Cucinare con la Nutella. Hier alvast een voorproefje: Pijnboompittentaart voor 6 personen.

Ingrediënten

Voor het taartdeeg:
200 g bloem
1 ei
100 g suiker
snufje zout
100 g boter

Voor de vulling:
1 potje Nutella
handvol pijnboompitten
50 g slagroom
likeur naar keuze
5 lange vingers

Bereiding

Maak eerst het taartdeeg: meng snel de bloem met de suiker, de boter, het zout en het ei, kneed dan alles en maak er een bal van, dek die af en laat hem een half uur rusten in de koelkast.

Maak intussen de vulling klaar: meng de Nutella door de geklopte slagroom en voeg de pijnboompitten toe. Rol het deeg uit, leg het in een met bakpapier beklede taartvorm, doe er een handvol bonen in en bak dit 20 minuten in een tot 180 °C voorverwarmde oven.

Haal het, zodra de bodem gaar is, uit de oven, bestrooi het met verkruimelde lange vingers, besprenkel dit met de likeur, doe de Nutellaroom erbovenop, laat het geheel afkoelen en dien het op.

Buon appetito!

Kijk voor meer recepten in Italië Magazine nummer 3 zomer 2009, dat nu in de winkel ligt of uiteraard in Paolo Balducchi’s ‘Het grote Nutella-kookboek’, Uitgeverij Becht,
ISBN 9789023012627, € 19,90.

Bron: Italië Magazine

Lees ook:Wintersportrecept: ‘Trek mij omhoog’
Lees ook:Nutella vreest voor bestaan
Lees ook:Snel Italiaans dessert: koffie-amaretti-ijs
Lees ook:Hartige crêpes uit Italië
Lees ook:Plat brood met rozemarijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.