Toi Toi Toi met To To To!

www.italyfromtheinside.com)Op deze vrijdagmiddag weer een lekker en gemakkelijk recept uit de Italiaanse keuken. Dit keer de To To To! Nee, deze naam zul je niet terugvinden op de Italiaanse menukaarten. To To To! is een zelfverzonnen 'vertaling' van de 'pomodori al tonno' die je in de Toscaanse restaurants kunt bestellen. Voor degenen die helemaal geen Italiaans kennen: 'pomodori al tonno' betekent tomaat met tonijn. En omdat het recept uit Toscane komt, wordt het al gauw To To To!: Toscaanse Tomaat met Tonijn. Logisch, toch?

Maar hoe maak je dan die To To To?
Nou, dat is weer lekker simpel.

Men neme 4 grote tomaten, 1 blikje tonijn op olie, 1 eetlepel kappertjes, 1 kleine ui, 4 zwarte olijven, wat peterselie en wat olie. En men mikke alles bij elkaar.

Nou ja, je moet wel eerst de kapjes van de tomaten snijden en ze voorzichtig uithollen. En de uitgelekte tonijnen moet je met de kappertjes, fijngesneden ui en peterselie mengen. En vervolgens moet je aan dit mengsel nog olie en een eetlepel tomatenvruchtvlees toevoegen. Nog even de tomaten met dit mengsel vullen en er een olijf opdoen ter garnering, en klaar ben je.

Het is een leuk gerecht om te bereiden. En het is ook nog erg lekker! Wil je het echt gaan maken? Toi Toi Toi dan! Of beter nog: Toi Toi Toi met To To To!

Bron: Italie.nl

Lees ook:Venetiaanse aardappels
Lees ook:Koken als la Mamma
Lees ook:Typisch Venetiaans, de spaghetti vongole
Lees ook:Italiaanse kastanjesoep met paddenstoelen
Lees ook:Italiaanse ‘paaseieren’ met pesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.