Naar la Scala in Milaan

Hoe kom ik aan een kaartje?

Een van de mooiste dingen voor een operaliefhebber om mee te maken is een voorstelling in een Italiaans theater. De Scala in Milaan bijvoorbeeld. Vreemd genoeg is het niet mogelijk om een voorstelling te reserveren en een kaartje bemachtigen is uiterst lastig. Gelukkig heeft Stichting Lodewijk de Raet een afspraak met de Scala en biedt ook dit najaar een geheel verzorgde operareis naar Milaan aan.

Mozart en Chopin

Tijdens de vier dagen durende reis bezoek je tweemaal het beroemde gebouw. De ene avond om Mozarts prachtige opera Idomeneo te bezoeken, de andere avond om van een concert van Chopin te genieten. Voorafgaand aan deze twee bezoeken krijg je een uitgebreide inleiding over de uitgevoerde werken van dramaturge Anne-Mie Lobbestael.

Da Vinci en Brera

Ook overdag hoef je je niet te vervelen met een stadswandeling, een bezoek aan Leonardo Da Vinci’s meesterwerk ‘Het laatste avondmaal’ en een bezoek aan de pinacotheek van Brera. Deze laatste is vooral bekend door de vele werken van beroemde artiesten als Caravaggio en Bellini. Alle bezienswaardigheden worden onder begeleiding van een gids bezocht.

Operareis Milaan 16-19 oktober, Stichting Lodewijk de Raet, Gent, tel. +32 09 3827575, www.de-raet.be/reizen, richtprijs € 1499. Kijk voor meer informatie op de website.

Bron: Italië Magazine

Lees ook:Tip: Teatro Olimpico te Vicenza
Lees ook:Tros TV show bezoekt Wesley en Yolanthe in Milaan
Lees ook:Stedentrip: Rome, Florence en Milaan
Lees ook:Dirigent Muti nu naar Chicago
Lees ook:Schaatsers kunnen in 2011 terecht op Italiaans stuwmeer

2 reacties op “Naar la Scala in Milaan

  1. Maurice

    in het metrostation onder het Piazza del Duomo heeft het Scala een verkoopkantoortje waar verrassend vaak nog kaartjes voor allerlei voorstellingen te bemachtigen zijn!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.