Sant’Ambrogio van de rijke Milanezen

Sant’Ambrogio

Sant’Ambrogio is een chique wijk in Milaan net buiten het centrum. Veel rijke Milanezen komen hier vandaan. Maar chique betekent niet per definitie duur voor de bezoeker.

Afgezien van de dure winkeltjes kun je hier in tegenstelling tot het centrum voor een paar euro koffie drinken en een betaalbare lunch nuttigen. Bovendien bevinden zich er hier een paar imposante gebouwen.

Basiliek van Sant’Ambrogio

Een hiervan is de basiliek van Sant’Ambrogio die aan het Piazza Sant’Ambrogio ligt. Weet dat deze basiliek heel speciaal is voor de Milanezen. Deze werd oorspronkelijk door bisschop Ambrosius gebouwd op een voormalige vroegchristelijke begraafplaats.

De basiliek werd gebouwd tussen het jaar 379 en 386. De Heilige Ambrosius was een fel voorvechter van het orthodoxe christendom en was tegen het arianisme. Toen hij stierf, werd de basiliek aan hem gewijd. Ook werd hij de beschermheilige van de stad Milaan. Tegenwoordig bewaart de basiliek nog steeds de stoffelijke resten van de Heilige Ambrosius.

Hoe kom je er?

De bussen 50 en 54 brengen je naar het Piazza Sant’Ambrogio. Vanuit het centrum kun je ook de metro nemen vanaf de Duomo. Metrolijn 1 (rood) richting Bisceglie/Fiera en dan overstappen bij Cadorna op metrolijn 2 (groen) richting Abbiategrasso. De metro’s in Milaan worden aangegeven met kleuren, zie kaart.

De basiliek van Sant’Ambrogio is de hele week geopend, op feestdagen worden afwijkende tijden gehanteerd.

Lees ook:Bologna, de culinaire hoofdstad van Italië
Lees ook:Roze reuzenslakken belegeren Milaan
Lees ook:Uit in Milaan
Lees ook:Italiaanse wijntip voor de feestdagen
Lees ook:Achterblijven in Siena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.