Uit in Milaan

Duur

De hipste uitgaanswijk vol glamour in Milaan is de Corso Como. Hier kom je de David Beckhams en Paris Hiltons tegen, nadat je minstens €20 entree hebt neergeteld. Voor een andere, echtere sfeer kun je naar een van de volgende wijken net buiten het centrum.

Ticinese

Deze bruisende buurt loopt via de Corso di Porta Ticinese vanaf de Naviglibuurt naar het centrum. Rondom deze straat zitten talloze gezellige bars waar je lekker en goedkoop kunt eten. Bijzonder is ook Café Colonial. Bij binnenkomst krijg je even het gevoel in een soort harem te zijn beland. Overal zitten, hangen en liggen heren en schaars geklede dames over de bontgekleurde, glimmende kussens gedrapeerd.

Corso Sempione

Corso Sempione, gelegen naast Parco Sempione, is een wat rustiger uitgaanswijk. Een ware beleving is hier het Jazz café. De gerechten, die je zo duur en goedkoop kunt maken als je zelf wilt, worden geserveerd door Antonio Banderas-achtige obers. Rond middernacht verandert het restaurant langzaamaan in een soort chique huiskamerachtige discotheek en danst iedereen tussen de tafels door.

Brerawijk

In de kunstenaarswijk Brera kun je uitstekend een terrasje pakken of een hapje eten. In deze buurt vind je trouwens ook het museum Pinacoteca Nazional di Brera. Veel cafés houden hier ook Happy Hour, de mogelijkheid tot een aperitivo: Een drankje met hapjes.

Lees ook:China Town in Milaan
Lees ook:Tip: de heen-en-weer-gondel
Lees ook:Te ‘gek’ Italiaans eten in Naarden
Lees ook:Sant’Ambrogio van de rijke Milanezen
Lees ook:Gratis dingen doen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.