Italiaanse mannen moeten kiezen: seks of vuurwerk

Honderden Italiaanse vrouwen uit de regio Napels hebben beslist om te weigeren seks te hebben met hun mannen als die vuurwerk aansteken tijdens de nacht van 31 december.

Seks of vuurwerk

In Italië raken elk jaar honderden mensen gewond door vuurwerk. Het comité Se spari, niente sesso, opgericht door Carolina Staiano, heeft daarom de voorbije jaren enkele honderden vrouwen achter zich geschaard.

Het is de bedoeling dat zij hun mannen en vriendjes overtuigen om geen voetzoekers aan te steken. De vrouwen willen ook niet dat de heren met hun vuurwapens in de lucht schieten. Dat is op oudejaar een traditie in het zuiden van het land.

Gevoelig punt

‘Illegale en gevaarlijke bommetjes aansteken, is niet feestvieren. Als uw man dat niet snapt, laat hem dan op de zetel slapen’, zegt Carolina Staiano woensdag in de krant La Stampa. ‘Weigeren om seks te hebben is een argument waar vooral mannen erg gevoelig voor zijn’, benadrukte ze. ‘Voor mijn geboorte raakte mijn vader half verlamd bij de ontploffing van illegale voetzoekers. Hij heeft zijn hele leven geleden aan epilepsieaanvallen’, vertelt Staiano.

Bedrijf de liefde

De provincie Napels steunt de actie. Ze is van plan om woensdag sms’jes te sturen naar een zo groot mogelijk aantal mannen in de regio met de boodschap: ‘Laat geen bommen ontploffen, maar bedrijf de liefde’.

Door de vuurwerktraditie is vorig jaar een persoon om het leven gekomen tijdens oudejaarsnacht, 473 anderen raakten gewond. De Italiaanse politie heeft de voorbije weken al 146 ton illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Bron: Standaard.be, 31 december 2008

Lees ook:De waarheid over het seksleven van Italianen
Lees ook:Italiaanse adonisos treft het deze zomer
Lees ook:Italiaanse profvoetballer tegen homo’s en seks
Lees ook:Onderzoek: voetbal beïnvloedt seks
Lees ook:Gebonden vrouw valt op vrijgezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.