Tajani Eurocommissaris, maar wel van Transport

www.europarl.europa.eu)Dat gaat lekker snel. Een dag nadat het tijdelijke verlof van Eurocommissaris Franco Frattini definitief werd – hij wordt Minister van Buitenlandse Zaken in het nieuwe kabinet Berlusconi – is de Italiaan Antonio Tajani aangesteld als Eurocommissaris. Niet van Justitie en Veiligheid, zoals Frattini dat wel was, maar van Transport. De vorige Eurocommissaris van Transport, Jacques Barrot, gaat nu naar Justitie en Veiligheid. Deze degradatie lijkt te komen doordat Frattini zomaar verlof nam als Eurocommissaris. Na druk van de Europese Commissie nam voorzitter José Manuel Barroso wraak.

Lees ook:Italië de dupe van verlof Eurocommissaris
Lees ook:Twee weekjes extra verlof voor Frattini
Lees ook:Barroso in problemen door Berlusconi
Lees ook:Italië behandelt asielzoekers slecht
Lees ook:Tijdelijk een ander baantje voor eurocommissaris Frattini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.