Barroso in problemen door Berlusconi

www.eurunion.org)Dat kan nog een feestje worden, met Silvio Berlusconi als premier. Vooral als Europese politici lekker meewerken. Neem nu José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie. Eerst stemde hij toe dat de eurocommissaris voor Justitie en Immigratie, de Italiaan Franco Frattini, een maand onbetaald verlof kreeg om Berlusconi te helpen tijdens zijn verkiezingscampagne. En nu heeft Frattini nog twee extra weken verlof gekregen om minister van Buitenlandse Zaken te kunnen worden. Net zo gemakkelijk, alsof het eurocommissariaat maar een bijbaantje betreft.

Voor dit extra verlof voor Frattini heeft Barroso veel kritiek gekregen in Brussel. Frattini is niet zomaar een eurocommissaris, maar vicevoorzitter. Overigens komt de twee weken extra Berlusconi heel goed uit. Als het hem lukt om snel een kabinet te formeren, mag Berlusconi zelf een nieuwe eurocommissaris aanwijzen. Waarschijnlijk zijn er gegadigden genoeg. Wie wil er nou niet makkelijk onbetaald verlof krijgen?

Lees ook:Tajani Eurocommissaris, maar wel van Transport
Lees ook:Twee weekjes extra verlof voor Frattini
Lees ook:Italië de dupe van verlof Eurocommissaris
Lees ook:Tijdelijk een ander baantje voor eurocommissaris Frattini
Lees ook:Berlusconi noemt asielcentra nazikampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.