Overbruggingskrediet voor Alitalia

http://www.enews20.com/Hoe zal de Europese Commissie reageren? Dat is de grote vraag nu de Italiaanse regering van Romano Prodi heeft beslist om Alitalia een overbruggingskrediet te geven van 300 miljoen euro. Deze beslissing is dinsdagavond door de voltallige ministerraad genomen. Door dit krediet kan de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij nog even overleven, en zo nog een tijdje hopen op een nieuwe overnamekandidaat, nu Air France-KLM zich teruggetrokken heeft.

Door dit krediet kan Alitalia in ieder geval nog even blijven vliegen, en lijkt de continuïteit gewaarborgd, waardoor de Italiaanse maatschappij niet bang hoeft te zijn haar vliegvergunning te verliezen.

Overigens heeft de regering van Prodi nadrukkelijk geen strategische beslissing genomen. Dat laat ze over aan de toekomstige premier, Silvio Berlusconi. Wellicht moet hij zich dan ook nog bezighouden met een krediet voor Alitalia. Als de Europese Commissie het overbruggingskrediet van Prodi beschouwt als (illegale) staatssteun, heeft Italië een probleem.

Lees ook:Protest tegen overbruggingskrediet Alitalia
Lees ook:Berlusconi dreigt na ‘gezeur’ Europese Commissie
Lees ook:Is overheidssteun aan Alitalia illegaal?
Lees ook:Berlusconi spreekt en de aandelenhandel Alitalia stopt
Lees ook:Lening voor Alitalia voor overname door Aeroflot?

0 reacties op “Overbruggingskrediet voor Alitalia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.