Nieuwste Ferrari enthousiast ontvangen

De Braziliaanse kopman Felipe Massa kreeg de eer om de eerste rondjes te rijden in de F60 op het circuit van Mugello in Italië.

“Hij oogt klein, heel compact en schattig”, oordeelde Massa, die vorig jaar op 1 punt de wereldtitel in de koningsklasse van de autosport miste. Aanvankelijk zou kopman Felipe Massa de eerste rondjes rijden op een circuit nabij Maranello, maar vanwege het slechte weer werd er uitgeweken.

Ferrari heeft vandaag als eerste renstal in de Formule 1 de racebolide voor het nieuwe seizoen onthuld. De nieuwe F60 werd op het circuit van Mugello, dicht bij Florence, gepresenteerd. De nieuwe auto heeft vooral een kleine achtervleugel en een zeer grote voorvleugel. Naast Massa zal ook Kimi Räikkönen de F60 besturen.

De naam F60 heeft nog enigszins een speciale betekenis. De F staat zoals verwacht voor Ferrari en de 60 is het aantal keer dat de Italiaanse renstal inmiddels aan een wereldkampioenschap heeft deelgenomen. “Het is een compleet nieuwe auto. We zijn met een blanco vel begonnen”, aldus technisch directeur Aldo Costa.

Ferrari is met de presentatie vier dagen eerder dan McLaren. De renstal van de Britse wereldkampioen Lewis Hamilton laat op 16 januari de Mercedes McLaren 2009 uit de fabriek in het Engelse Woking rijden.

Bron: Nusport.nl, 12 januari 2009

Lees ook:Hamilton rijdt beste oefentijden op GP Italië
Lees ook:Presentatie Ferrari wijkt uit door sneeuw
Lees ook:Ferrari steunt slachtoffers aardbeving Italië
Lees ook:Een bijzondere dag voor Alonso
Lees ook:Stepney veroordeeld tot gevangenisstraf in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.