Stembiljet gefotografeerd? De cel in!

http://www.letsgomobile.org)Omdat een man bij het stemmen zijn stembiljet fotografeerde, is hij door de politie opgepakt. In Italië is het sinds 10 dagen namelijk formeel verboden om een biljet te fotograferen. Daartoe is besloten omdat de maffia in sommige regio's een foto van het stembiljet wil. Alleen zo kan de clan controleren of iemand zich aan zijn belofte over een bepaald stemgedrag houdt.De man die nu fotografeerde, komt niet uit zo'n gebied, maar uit Udine, in het noorden van Italië. Nadat hij met zijn mobiele telefoon het stembiljet fotografeerde, riep de voorzitter van het kiesbureau meteen de politie, die de mobiele telefoon in beslag nam. De stiekeme fotograaf riskeert 3 tot 6 maanden gevangenisstraf en een boete van 300 tot 1.000 euro.

Lees ook:Liegen over minnaar mag van de rechtbank
Lees ook:Italiaan eet stembiljet op
Lees ook:Nederlander vermist in Italië
Lees ook:Bekendste arts blijkt crimineelste arts
Lees ook:Ruzie over het stembiljet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.