Regisseur naar Italië om Clooney te overtuigen

George Clooney's villa in LaglioRegisseur Jason Reitman vloog helemaal naar Italië om George Clooney te overtuigen de hoofdrol in ‘Up in the air’ aan te nemen. Dat legt Reitman uit in een interview.

Eenmaal in huize Clooney gearriveerd bleek dit zo makkelijk te gaan, dat een telefoontje waarschijnlijk ook genoeg was geweest. Reitman wilde absoluut Clooney voor de rol van Ryan Bingham, een consultant die bedrijven helpt mensen te ontslaan. De 32-jarige regisseur besloot kosten noch moeite te sparen om de steracteur te strikken en besloot dus om Clooney op te zoeken in zijn huis aan het Como-meer, bij de Zwitsers-Italiaanse grens.

“Ik ging naar het Como-meer en gaf George een exemplaar van het script. Het was een vreemde ervaring voor me om een paar dagen daar te zijn en te wachten tot hij het script zou lezen”, vertelt de 32-jarige regisseur. “Na een paar dagen had George het gelezen en zei hij: ‘Dit is een geweldig scenario. Ik doe mee’. Je kunt je voorstellen dat dat een geweldig moment voor mij was”, aldus een opgeluchte Reitman.

Inmiddels is ‘Up in the air’ één van de favorieten voor de Oscars van dit jaar. En niet alleen de film zelf gooit hoge ogen, maar ook Jason Reitman en George Clooney zullen zo goed als zeker genomineerd worden voor Beste Regisseur en Beste Acteur. De nominaties worden 7 februari bekendgemaakt. ‘Up in the air’ is vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Clooney schuilt in Italiaans dorpje
Lees ook:Teveel ‘bella vita’ voor George Clooney
Lees ook:George Clooney in trek bij Italiaanse dames
Lees ook:David Beckham ingetrokken bij George Clooney
Lees ook:Italiaanse politie vindt explosieven bij Clooney’s villa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.