Berlusconi doet ‘het’ typisch Italiaans: zonder

Silvio Berlusconi is op het terrein van condoomgebruik de perfecte doorsnee Italiaan: zonder.

Zijn leverancier van prostituees moet tegen de vrouwen zeggen dat de premier ‘het altijd zonder doet’. Italianen hebben niets met condooms: 53 procent weigert er een te gebruiken, 38 procent kent het voorbehoedsmiddel niet

Berlusconi dacht na het succes van de G8 af te zijn van de seksschandalen, maar deze week duiken elke dag tapes op met gesprekken tussen de premier en de prostituee Patrizia D’Addario. De vrouw had al eerder verteld over haar nachten met de premier en het bestaan van de tapes, maar nu zijn die ook op het internet te beluisteren.

Wie het materiaal heeft doorgespeeld naar de krant La Repubblica en het zusterweekblad L’Espresso, is een raadsel. Het parket van Bari, dat onderzoek doet naar corruptie bij ondernemer Gianpaolo Tarantini en daarbij stuitte op diens rol als hofleverancier van gewillige vrouwen, zegt de tapes nog steeds verzegeld en al in de kluis te hebben liggen.

Misschien had D’Addario al kopieën gemaakt. In elk geval lijkt zelfs de entourage van de premier het ontkennen van de authenticiteit van de tapes te hebben opgegeven. Men klaagt weer over complotten en beschuldigt genoemde bladen ervan een campagne te voeren met feiten uit het persoonlijk leven van de premier die de Italianen niet interesseren.

In dat laatste hebben Berlusconi’s medewerkers wel en niet gelijk. Iedereen beluistert de gesprekken, weet inmiddels dat Berlusconi D’Addario zegt op hem te wachten in ‘het bed van Poetin’, een trio voorstelt en geen condooms wil gebruiken. De verbazing en onrust over dit laatste bij D’Addario wordt door Tarantini weggewuifd met: “Maar het is Berlusconi.”

Er wordt gelezen, geluisterd en gekeken naar pikante foto’s van D’Addario deze week in een roddelblad, maar bijna niemand ziet een schandaal. Zelfs een Berlusconi-hater als ondernemer Virgilio Tarquini zegt dat ook La Repubblica jaloers is: “Iedereen in zijn plaats zou hetzelfde doen. Er is geen enkel moreel probleem zoals bij jullie in het noorden.”

Berlusconi heeft besloten zich nog meer vast te houden aan zijn adagium ‘de Italianen nemen me zoals ik ben’. Dat blijkt ook wel.

Bron: De Telegraaf, 23 juli 2009

Lees ook:Escortdame over Berlusconi: ‘Er was maar één man die mocht vrijen’
Lees ook:Berlusconi legt letterlijk de laatste hand aan zichzelf
Lees ook:Prostituee seksschandaal Berlusconi schrijft boek
Lees ook:Steun Berlusconi toegenomen
Lees ook:Pooier vertelt: “Ik leverde Berlusconi hoeren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.