Gennaro Cosmo Parlato; alleen die naam al

dietrolequinte.blogosfere.it)Twee dingen zal ik nooit vergeten van de Venetiaanse Trattoria Colonna. De heerlijke spaghetti vongole, en de achtergrondmuziek. Het was heerlijk spaghetti slurpen met de operetteachtige popmuziek. Vol passie gezongen Italiaanse nummers, door een zanger met een hoge stem. Leuke muziek. Echt enthousiast werden mijn vriendin en ik van de versie van 'Ti sento'. Deze versie was zelfs nog beter dan de mooie hit van Matia Bazar uit de jaren 80. Een mannenkoortje zong het nu, alleen begeleid door een gitaar. Geweldig!

In een mengsel van Italiaans, Engels en gebarentaal vroeg ik de ober wie dat was. Hij wist het niet. De kok ging over de muziek. Hij noemde even later een naam die me niets zei. Ik wilde net vragen hoe ik die naam schreef, toen de kok enigszins aarzelend een cd'tje op de tafel legde. 'Gianni Esposito' stond er op dit kopietje geschreven. Ja, dit was de muziek die hij net draaide. En nee, hij hoefde de cd niet terug te hebben. Voordat ik hem goed kon bedanken, was de kok al weggeslopen.

Maar wie was de zanger? Eenmaal weer thuis kon ik via Google geen enkele zanger met de naam 'Gianni Esposito' vinden. Zoeken met 'Ti sento' en 'cover' bracht me meer succes. Via een recensie van een cd kwam ik uit bij de Italiaanse zanger, bij Gennaro Cosmo Parlato (alleen die naam al; heerlijk). Afgaande op de foto's van de site een Italiaanse versie van Boy George, maar dan in een chique kostuum. De cd die ik had gekregen, heette 'Che cosa c'é di strano?'. En hoera, Gennaro bleek net een nieuwe cd uitgegeven te hebben. 'Remainders'. Ditmaal vol covers van Engelstalige nummers. Op de site kon ik 30 secondes van elk nummer horen. De cd heb ik meteen via de zanger zelf besteld (ik kreeg hem gratis).

Heerlijk, die gedurfde en vrolijke versie van 'Billy Jean' en 'Private dancer'. En wat te denken van 'Material girl'. Of 'Bette Davis Eyes'. Sommige versies van nummers zijn wat minder. Maar Gennaro durft in ieder geval wel. Het is 'over the top', maar niet te. Hij overtuigt met zijn hoge stem, met zijn passie. De muziek is op-en-top Italiaans. Het doet smachten naar het Zuidelijke land, naar de taal, het eten, naar alles. En het maakt heel nieuwsgierig naar de live-uitvoering. Dit jaar hoop ik hem dan echt live te zien. Natuurlijk bent u daar getuige van op italie.blog.nl.

Lees ook:Leider Napolitaanse maffiaclan camorra opgepakt
Lees ook:Concert Claudio Baglioni in Nederland
Lees ook:Indrukwekkende en sfeervolle Gianmaria Testa in Signor Fritz
Lees ook:Italiaan eet stembiljet op
Lees ook:Niet terugbellen naar Italianen!

2 reacties op “Gennaro Cosmo Parlato; alleen die naam al

  1. Poggy

    Ik had er nog nooit van gehoord. Net op iTunes wat stukjes gehoord. Klinkt veelbelovend. Denk wel dat ik iets ga downloaden. Dank voor de tip

      /   Beantwoorden  / 
  2. jan de goede

    Hallo, Ik ben al enige tijd op zoek naar deze cd.
    Kan jij me helpen?
    gr jan de G

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.