Nederlandse maffiabaas opgepakt in Rotterdam

mafiaDe ‘Man van de dertig bazooka’s’ wordt hij in Italië genoemd. De politie arresteerde donderdag in Rotterdam Theodor C. (78), die vele geheimen kent van de gevaarlijke Italiaanse maffia de ‘ndrangheta.

De Nederlandse politie heeft donderdag een enorme slag geslagen en de Italiaanse justitie een groot genoegen gedaan, met de arrestatie van een 78-jarige wapenhandelaar. Theodor C. voorzag de maffia van Calabrië van zware wapens, maar zou ook betrokken zijn geweest bij het laten zinken van schepen met gevaarlijk (radioactief) afval.

C. ontsnapte in maart 1999, kort nadat hij was veroordeeld tot tien jaar celstraf voor het leveren van onder meer dertig bazooka’s aan de maffia van Calabrië, de ‘teen van de Italiaanse laars’. De Nederlander was of deed zich voor als depressief, mocht naar een particuliere kliniek. Daar liep hij de deur uit, zonder dat het direct iemand opviel.

De ontsnapping leidde tot commotie. C. gold als een van de belangrijkste partners van de ‘ndrangheta , die vandaag de internationale cocaïnehandel vrijwel beheerst. Een financieringsmaatschappij in Liechtenstein, jaaromzet 250 miljoen euro, was zijn dekmantel.

C. was een vertrouweling van maffiabaas Emilio di Giovine. Zijn arrestatie is extra interessant omdat Di Giovane inmiddels heeft besloten met justitie samen te werken. ‘Spijtoptanten’ zijn schaars in de nog uiterst gesloten wereld van de ‘ndrangheta en Di Giovane geldt als iemand die veel weet.

Dit bleek indirect toen hij eind vorig jaar voor een onderzoekscommissie zou getuigen over het afzinken van schepen met radioactief afval door de Calabrese maffia. Hij werd op dezelfde dag geschept door een auto op het zebrapad. Ook gingen winkels van familieleden in vlammen op.

Di Giovane overleefde de aanslag wonderwel en moet nog getuigen. C. zou betrokken zijn geweest bij het afzinken. Bij zijn arrestatie werd in zijn huis een document aangetroffen van het bedrijf ODM, gespecialiseerd in het wegwerken van gevaarlijk afval op zee.
Schepen tot zinken

Volgens een andere spijtoptant, Francesco Fonti, zouden in de jaren tachtig en negentig zeker dertig schepen tot zinken zijn gebracht in het zuiden van de Middellandse en Adriatische Zee. Het onderzoek werd systematisch gefrustreerd en heeft zowel justitieel onderzoekers als journalisten het leven gekost.

Vorig jaar leek er een doorbraak, toen voor het eerst een onderwaterrobot eens op de zeebodem ging kijken. Op een door de spijtoptant aangegeven plek werd een schip gevonden – maar het was niet het Russische schip Cursky, dat met 120 vaten radioactief afval tot zinken was gebracht.

Daarna werd het weer stil rond het onderzoek, totdat Di Giovane zou getuigen. Het Openbaar Ministerie van Reggio Calabrië is sindsdien op vele manieren door de maffia te verstaan gegeven de organisatie met rust te laten. Eenmaal gebeurde dat door een spectaculaire bomaanslag op het paleis van justitie. (ND)

Lees ook:Gezonken gifschip kust Italië niet van maffia
Lees ook:Schepen zonken zonder reden voor Italiaanse kust
Lees ook:Maffiabaas op Sicilië opgepakt
Lees ook:Maffiabaas opgepakt tijdens familievakantie
Lees ook:Historische Calabrische maffiabaas overlijdt in cel

3 reacties op “Nederlandse maffiabaas opgepakt in Rotterdam

  1. petje

    Het wrak de Cursky dat Fonti noeme in zijn getuigenis is wel degelijk door de justitie van Calabrie gevonden middels hun ROV met bestuurder Guido Arena zoals uit een video en foto’s blijkt (op 480 meter diepte) maar de kamercommissie heeft – bewust – een schip dat in de WO1 is getoropedeerd (de Catania) onderzocht en natuurlijk geen vaten (met gif) gevonden.

    Overigens heeft de Nederlandse politie wapenhandelaar en milieucrimineel Theo Cranendonk jarenlang laten lopen (anders dan in het artikel staat). Cranendonk heeft meerdere bedrijven in Rotterdam onder de naam Midoil BV samen met zijn zoon.

    Cranendonk zal na uitlevering worden gehoord in Milaan n.a.v. van de nieuwe getuigenis van Di Giovine over de gifschepen. Di Giovine heeft van de dochter van Cranendonk vernomen dat deze ook in de zaak van de gifschepen actief was.

    Volgens wwww.stelling.nl (serie Ship Ahoy) gaat Cranendonk uitlevering juridisch aanvechten. Overigens moet Cranendonk officieel nog 9 jaar van zijn straf uitzitten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. petje

    Volgens Netwerk van vanavond is deze vluchtgevaarlijke wapenhandelaar Theo Cranendonk al na 2 dagen vrijgelaten omdat zijn vrouw ziek zou zijn..
    In dit corrupte land worden monsters als Saban B. en deze wapenhandelaar die zijn straf nooit heeft uitgezeten zo maar vrijgelaten terwijl men weet dat hij vluchtgevaarlijk is. Hij heeft notabene een maffiabaas helpen ontsnappen uit een Portugese gevangenis..
    Deze vogel is waarschijnlijk al gevlogen.
    Bedankt Nederlandse justitie.

      /   Beantwoorden  / 
  3. petje

    De ‘ndrangheta (slot, deel acht): de misdaad-magnaat Theodor Crandendonk

    Laten we even recapituleren. Na de belangrijke onthullingen van de spijtoptant Fonti, werd op de bodem van de Middellandse zee een schip vol met radioactief afval ontdekt. Dat was éen van de dertig schepen die door de’drangheta tot zinken was gebracht met medewerking van onze geliefde geheime diensten. Daarna legt de regering schaamteloos een leugenachtige verklaring af in een conferentie die werd voorgezeten door de Mininster van Milieuzaken Prestigiacomo en de Openbare Aanklager Grasso, waarin gezegd wordt dat het
    hierbij om een schip gaat dat in de eerste wereldoorlog vergaan is.

    Dat is een staatsleugen, want het scheepsruim was bij het eerste onderwateronderzoek vol, terwijl ze bij het tweede onderzoek, op een andere plek op de zeebodem, leeg bleek te zijn. Het is dus duidelijk dat het om twee verschillende schepen gaat.

    Rechter Francesco Greco, die het onderzoek naar de Jolly Rosso gestart was en naar het afzinken van handelsschepen vol met industrieel en nucleair afval zoals dat besschreven was door de spijtoptant van de Ndrangheta Fonti, heeft verklaard dat hij spijt had naar deze spijtoptant geluisterd te hebben. Het resultaat is dat de zaak gesloten is, ook wat de rechterlijke macht betreft.

    Maar vervolgens vernemen we dat er een tweede spijtoptant is, een heel belangrijke: Emilio Di Giovine.

    Maar net op het moment dat hij op weg was naar de autoriteiten om zijn verhaal over de gifschepen te doen, werd hij door een auto omver gereden, waarbij hij zwaar gewond raakte.

    Ten slotte zijn er onlangs verschillende aanslagen gepleegd die veel aandacht in de massa-media hebben gekregen. Maar daarbij werd van alles en nog wat gezegd, maar naatuurlijk helemaal niets over de gifschepen.

    De aanslag op het kantoor van de Openbare Aanklager van Reggio Calabaria werd uitgevoerd met de zelfde soort explosieven dat gebruikt werd bij een andere aanslag die rond de zelfde tijd plaats vond: bij die op een nachtclub die eigendom is van de familie Di Giovine.

    Daarop volgende een andere belangrijke gebeurtenis: die van de bom die aan boord van de “Fiat Marea Nera” gevonden werd. (noot van de vertaler: ‘Fiat Marea Nera’ is half latijn half Italiaans voor “Moge de zwarte vloed(-golf)plaatsvinden”, waarbij die ‘zwarte vloedgolf’ de italiaanse uitdrukking is voor de vervuiling waarmee de stranden overspoeld worden na een ramp met een olietanker op zee.)
    Ik had al in mijn vorige artikel uitgelegd wat het belang is van ‘boodschappen’ zoals deze, en dat ze veel op die van de Vrijmetselaars lijken. Trouwens, de structuur van de top van de ‘ndrangheta, die ‘La Santa’(‘De Heilige (Vrouw)’ nvdv ) genoemd wordt, is niets anders dan een heuse Vrijmetselaars-loge.
    Mijn journalistieke hypothese was dat die ‘boodschappen’ gericht waren aan de rechters die de moed hadden om het onderzoek naar de gifschepen verder te onderzoeken.

    Deze hypothese lijkt te worden bevestigd door een zoveelste bedreigende ‘boodschap’ van de ‘ndrangheta, namelijk die die gericht was aan de Openbare Aanklager Lombardo.

    Laten we terugkeren naar de spijtoptant Di Giovine.

    Hij was een machtige baas binnen de ‘ndrangheta en had een relatie van de
    dochter van Crandendonk, een Nederlandse miljardair die zaken waar veel geld mee gemoeid was deed met de ‘ndrangheta.
    Theodor Crandendonk is een heel machtige man, en de spijtoptant Di Giovine wilde precies over hem een boekje opendoen met betrekking tot de zaak van die gifschepen. Deze internationale geldschieter, werd in 1999 in Italié gearresteerd, omdat hij niet minder dan 30 bazooka’s had geleverd an de milanese tak van de ‘ndrangheta waar diezelfde Emilio die Giovine de baas was.
    Maar deze criminele internationale ondernemer kon heel eenvoudig uit de gevangenis ontsnappen.
    Hoewel, ‘eenvoudig’?
    Want, anders dan voor de meeste gedetineerden geldt die men rustig in hun cellen laat creperen, was het hem gelukt om zich door een arts ziek te laten verklaren, om daarna in een behoorlijke prestigieuze kliniek te worden opgenomen. En zonder dat de bewaker die hem daar in de gaten moest houden
    het merkte (maar zou dat waar zijn?), was hij er in geslaagd zijn koffers te pakken en op zijn gemak naar zijn innig beminde vaderland af te reizen.
    meer precies naar Rotterdam.

    Dat feit herinnert mij aan een ander geval van ontsnapping waar de Staat bij betrokken was: die van generaal Kappler, die verantwoordelijk was voor de massa-slachting in Fosse Ardeatine. Een bloeddorstige nazi die op zijn dooie gemak, op Maria Hemelvaart van het jaar 1977 uit de kliniek in Rome waar hij opgenomen was, wist te ontsnappen.
    Wanneer de geheime diensten en dus de Staat mensen helpt ontsnappen, is de modus operandi altijd de zelfde.

    Ondergetekende heeft vanwege dit alles wat onderzoek verricht naar deze Thedor, en dankzij het signalement afgegegeven door een in Nederland wonende vrouw, ontdekte ik dat deze man, hoewel hij een ‘gevaarlijke
    voortvluchtige’
    genoemd wordt, gewoon doorging met het doen van lucratieve vuile zaken, en dat hij zelfs bezoek ontvangt van ambassadeurs uit allerlei landen.

    Het is een man die ons veel zou kunnen vertellen over de illegale handel in radioactief afval, en hij zou zelfs wel eens meer kunnen weten over de waarheid achter de dood van Ilaria Alpi.
    En nu verneem ik het nieuws waarover in geen enkele italiaanse krant bericht is, dat onze heer Cranendonk juist in Rotterdam gearresteerd is. Dit nieuws heb ik vernomen van diezelfde vrouw die in Nederland woont.
    (zie dit italiaanse forum : http://poteriocculti.mastertopforum.biz/-vp19839.html#19839 )
    Nu heb ik de volgende vraag: zullen de Italiaanse autoriteiten om uitlevering van Cranendonk vragen? Ik zelf heb daarover nog niets vernomen.
    Als deze zaak in de doofpot gestopt wordt, is dat het zoveelste bewijs dat de Staat helemaal niets doet tegen de ‘ndrangheta, maar gewoon haar slaaf is.
    Ondertussen verklaart de spijtoptant en ex-lid van de ‘ndrangheta Fonti,
    woordelijk het volgende:

    “Als ik alles wat ik weet zou onthullen, zou ik een heel hoop aanklachten op
    mijn nek krijgen, die onmiddelijk tot gevolg zouden hebben dat mijn
    huisarrest herroepen zou worden. DAT ZOU BETEKENEN DAT IK IN DE GEVANGENIS ZAL STERVEN.”
    Fonti, als ex-lid van de ‘ndrangheta, weet als geen ander dat de handigste plek om iemand te vermoorden en die moord als zelfmoord te maskeren, de gevangenis is.
    Dat is ook precies wat met Niki Aprile Gatti is gebeurd, en wij zullen dat ook bewijzen.

    http://www.boublog.nl/2010/03/25/theo-cranendonk-en-het-nederlandse-vluchtgevaar/comment-page-2/#comment-10286
    http://www.netwerk.tv/uitzending/2010-03-24/wapenhandelaar-uit-nederland-heeft-goede-contacten-met-maffia

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.