Autorijden in Napels levensgevaarlijk!

trafficoItalianen rijden als gekken, zo luidt het cliché. En de Napolitanen beantwoorden wel het meest aan dat beeld; dat kan iedereen beamen die Napoli heeft bezocht.

Maar nu is ook officieel vastgesteld dat er in Napels gevaarlijk wordt gereden. Uit een onderzoek van de Ania, de Italiaanse verenigde verzekeraars, blijkt dat in Napels op elke 100 auto’s er gemiddeld 16 betrokken raken bij een ongeluk. Aan de andere kant van het spectrum ligt Rovigo (Noordoost-Italia), waar slechts 5 procent van de automobilisten te maken heeft met een verkeersongeluk.

Nadat jarenlang het aantal verkeersongelukken afnam, is sinds 2007 een omgekeerde tendens te zien. De stijging doet zich vooral voor in Zuid-Italië. Sinds 2007 is het aantal ongelukken, in Napels met 40% gestegen. Zo ook in Caserta (+23,5%), Regio Calabrië (+17,9%) en Salerno (+17,1%), allemaal gelegen in Zuid-Italië.

De noordoostelijke regio’s Veneto en Friuli zijn het veiligst, als je tenminste afgaat op het aantal verkeersongelukken. In de stad Rovigo is het aantal verkeersongelukken sinds 2007 met 6,4% gedaald. In Pordenone hebben er sinds 2007 wel 16,8% minder verkeersongelukken plaatsgevonden; slechts 5 op de 100 automobilisten heeft ermee te maken.

Interessant, die cijfers; nog benieuwder zijn we naar een verklaring voor die opmerkelijke verschillen tussen Noord en Zuid. Zou het nou alleen maar een verschil in temperament zijn?

Bron: Italie.nl

Lees ook:Italiaans ijs lijdt niet onder crisis
Lees ook:Italiaanse kinderen steeds dikker
Lees ook:Scooterberovingen Italiaanse wijze verminderd
Lees ook:Per gele vespa door onbekende Italiaanse regio’s
Lees ook:Meeste Italiaanse kusten schoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.