Eerste vrouwelijke gondolier in Venetië

Giorgia BoscoliNa 900 jaar mannelijke overheersing heeft de Ente Gondola van Venetië de eerste vrouwelijke ‘gondeliera’ toegelaten tussen de macho’s.

De 24-jarige moeder van twee kinderen Giorgia Boscoli slaagde afgelopen vrijdag voor haar examen. Ja ja, wie dacht dat het beroep van gondelier alleen ‘een beetje roeien’ inhoudt heeft het mis. Een heuse cursus van zes maanden bestaande uit praktijk en theorie is vereist.

Mensen die graag als gondelier aan de slag willen, moeten op deskundige en vlotte wijze leren te navigeren door de 150 kanalen van Venetië. Daarbij dienen zij de geschiedenis van de stad op hun duimpje te kennen en moeten elementaire kennis van buitenlandse talen bezitten.

Uiteraard dachten veel mensen dat een vrouw nooit sterk genoeg zou kunnen zijn om een gondola te besturen. Zelfs Giorgia’s gepensioneerde vader, gondelier Dante, vindt het nog steeds een mannenberoep, al heeft hij zijn dochter wel gesteund. Giorgia schampte naar de twijfelaars dat kinderen op de wereld zetten veel moeilijker was.

Op dit moment kan Giorgia alleen een een mannelijke collega vervangen die ziek is of op vakantie en wacht zij op een gondola en vaarbewijs, maar ze verwacht dat dit niet lang meer zal duren.

Bron: Ansa.it

Lees ook:Liegen over Venetië
Lees ook:Met de steenvreter naar Venetië
Lees ook:Italianen moeten traditionele lekkernijen vaarwel zeggen
Lees ook:Doe Venetië een plezier en blijf weg
Lees ook:Het pontje van Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.