Italië stimuleert jonge vrouwen tijdens vrouwendag

Un augurio a tutte le donne del mondoItalië gebruikte Internationale Vrouwendag vandaag vooral om vrouwen te stimuleren voor hun rechten op te komen en hun carrières na te streven.

President Giorgio Napolitano stimuleerde jonge Italiaanse meisjes om zichzelf sterker te maken en te streven naar hun doelen. “De vrouwen van morgen representeren een bron van hoop en rechten en dat is wat ons land nodig heeft”, vertelde de president aan een groep jonge vrouwen tijdens een ceremonie in het presidentiële paleis in Rome. “Degenen onder jullie die snel volwassen worden moeten er klaar voor zijn om het respect en de waardigheid te eisen wat je als vrouw verdient, onder elke omstandigheid in jullie levens”.

Napolitano besteedde ook aandacht aan het lijden van vrouwen die te maken hebben met armoede en vooroordelen in ontwikkelingslanden. “Wanneer we denken aan de omstandigheden van vrouwen in Italië, mogen we het lijden en de opoffering van vrouwen in andere delen in de wereld niet vergeten”. Napolitano wees in het bijzonder op dingen als “grove vormen van discriminatie” zoals selectieve abortus en kindermoord.

Italiaanse vrouwen worden donkerder

De moeilijke voorwaarden waar immigranten mee te maken krijgen was het hoofdthema van Mara Carfagna, Minister voor Gelijke Kansen. Zij voorspelde dat de Italiaanse vrouw van morgen er heel anders uit zou zien dan de Italiaanse vrouw van vandaag. “Wanneer ik mijn ogen sluit en denk aan hoe Italiaanse vrouwen er morgen uit zullen zien, zie ik vrouwen met een donkere huid en amandelvormige ogen”.

“Onze natie tolereert niet diegenen die hun eigen gewoonten en tradities gebruiken als een excuus om vrouwen te misbruiken”, zei Carfagna. “We leven in een staat die de rechten van vrouwen verdedigt en iedereen, vooral immigranten, hoort dit te weten”. Verder stimuleerde ze vrouwen hun eigen kleine veldslagen tegen raciale en seksuele discriminatie te lanceren als eerste stap naar het creeëren van een cultuur van wederzijds respect.

Carrière niet opgeven voor moederschap

De Minister van Jeugd en Gezin, Giorgia Meloni, drukte jonge vrouwen op het hart hun carrières niet op te geven voor het moederschap. “Leid het leven dat je wilt, streef ernaar je dromen te bereiken en keer liefde of je familie nooit de rug toe”, zei ze. Meloni vereerde ook de dapperheid van vrouwen die in staat zijn om hun kinderen op te voeden, hun ouders te helpen, goede vrouwen te zijn en volledige carrières te hebben.

Maar ondanks het enthousiasme over de overwinningen van Italiaanse vrouwen de afgelopen decennia, wezen een aantal onderzoeken uit dat vrouwen nog steeds vechten om vooruit te komen op de arbeidsmarkt.

Bron: ANSA.it

Lees ook:Italiaanse documentaire protesteert tegen seksisme
Lees ook:Een op drie vrouwen Italië slachtoffer geweld
Lees ook:Italiaanse taal: Signorina of Signora?
Lees ook:Vrouw Berlusconi wil geen babes op de lijst
Lees ook:Oppositie Italië wijst kabinet op belang ‘decorum’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.