Punto Italiano: overhemden met allure

Een Nederlandse droom

Punto Italiano verkoopt overhemden die dankzij speciale details net even anders zijn. Het is de droom van ondernemers Tom en Manon Foolen die resulteert in overhemden met Nederlandse roots en Italiaanse allure. Eind vorig jaar vestigden zij zich in Rome om zich volledig te kunnen richten op hun passie: een lijn betaalbare herenshirts van Italiaanse topkwaliteit, gericht op de (langere) Nederlandse man.

Speciale details

Punto Italiano ontwerpt exclusieve Italiaanse herenshirts die met de grootste zorg worden gemaakt in een atelier in Perugia. Ze hebben een slanke pasvorm en zijn voorzien van speciale details zoals afwijkende knoopjes, contrasterende kragen en afwijkende manchetten. De stoffen komen van gerenommeerde Italiaanse leveranciers. Als je een overhemd koopt van Punto Italiano, dan kom je niet snel iemand tegen in hetzelfde. De oplages zijn met 10 à 20 stuks per ontwerp namelijk klein.

Business en Special Shirts

Business Shirt

Business Shirt

Punto Italiano biedt de shirts aan in twee lijnen. De Business Shirts hebben een prachtige éénknoops cutaway kraag met een enkele of dubbele manchet. Speelse details, zoals een contrasterende binnenkant van kraag en manchet, kunnen een verrassend effect geven. De Special Shirts bezitten een mooie, wat hogere kraag met een tweeknoops boord. De manchetten van deze shirts zijn verlengd en voorzien van twee knopen. Bijzondere contrasten en gekleurde knoopjes geven het een unieke uitstraling. De Special Shirts zijn korter dan de Business Shirts, zodat ze zowel in als over de broek gedragen kunnen worden.

Special Shirt

Special Shirt

De beste stoffenleveranciers

Punto Italiano werkt samen met de beste stoffenleveranciers van Italië, zoals Tessitura di Monti. De stoffen zijn geweven uit 100% Egyptisch katoen. Een katoensoort met langere vezels die tot een dichtere stof kan worden geweven, maar wel soepel en comfortabel aanvoelt. De stoffen zijn daarnaast dubbel getwijnd (het in elkaar draaien van tenminste twee draden), waardoor het zachter en sterker wordt. Dit alles zorgt ervoor dat de shirts langer mooi blijven en een optimaal draagcomfort bieden.

Mark van Eeuwen

Mark van Eeuwen

De filosofie van Punto Italiano

Punto Italiano werd opgericht door Tom en Manon Foolen. Met hun prachtige shirts brengen zij la bella figura naar Nederland: Een goede smaak en een verzorgde verschijning. “De topkwaliteit shirts worden aangeboden tegen een betaalbare prijs, maar niet tegen bodemprijzen. De kosten van arbeid en secundaire voorzieningen, zijn in Italië vele malen hoger. In ruil daarvoor zijn wij verzekerd van belangrijke garanties zoals géén uitbuiting van arbeidskrachten, géén kinderarbeid en oog voor het milieu.”

Dat ‘made in Italy’ ook synoniem staat voor klasse blijkt wel uit de klantenkring van Punto Italiano, waar ook BN-ers als Mark van Eeuwen toe behoren.

De shirts kosten € 89,- en zijn verkrijgbaar via www.puntoitaliano.it.


Lees ook:Stock Sale bij Punto Italiano!
Lees ook:Punto Italiano: overhemden in de aanbieding!
Lees ook:Punto Italiano breidt uit met zijden dassen en manchetknopen
Lees ook:Camizza haalt Italiaanse passie en design naar Nederland
Lees ook:Italië drie dagen in de aanbieding bij Air Berlin

3 reacties op “Punto Italiano: overhemden met allure

  1. Aktas

    Graag zou ik willen weten wat de belangrijkste advies zou zijn bij het aanschaffen van een mooie italiaanse overhemd. Waar moet ik opletten??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.