Berlusconi geeft Air-France-KLM beetje hoop

www.fembusiness.nl)Voor de verkiezingen wilde Silvio Berlusconi niets hebben van Air France-KLM als overnamepartij van Alitalia. Maar nu hij is verkozen tot premier geeft hij de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij toch wat hoop. Volgens de toekomstige premier is de verkoop van Alitalia aan hen een optie als de Italiaanse luchtvaartmaatschappij op 'gelijke voet' in de overeenkomst kan stappen.

Tijdens de verkiezingscampagne zinspeelde Berlusconi op de overname van Alitalia door Italiaanse investeerders. Welke bedrijven dat dan zouden gaan doen, vertelde de multimiljonair niet. Hij zei alleen dat een van de partijen ervaring heeft in de luchtvaartsector. Wellicht is dat dan de ander Italiaanse luchtvaartmaatschappij Air One, die al in de race was om Alitalia over te nemen, met de bank Intesa Sanpaolo als financier. Maar het bestuur van Alitalia koos voor Air France-KLM.

Na verregaande eisen van de vakbonden verbrak zij echter de onderhandelingen. De Frans-Nederlandse combi heeft nog wel interesse in haar Italiaanse branchegenoot, maar wacht de reacties van vakbonden en de nieuwe regering af. De vakbonden hebben al laten weten weer te willen onderhandelen. En nu lijkt ook Berlusconi van gedachten te zijn veranderd. Wellicht zijn er geen andere opties. Bovendien dringt de tijd. Alitalia is bijna failliet.

Lees ook:Banenplan van vrijdag moet overname Alitalia redden
Lees ook:Weer nieuwe hoop voor Air France-KLM
Lees ook:Air France-KLM trekt overnamebod in
Lees ook:Hoger beroep Air One tegen Alitalia
Lees ook:Vakbondsleider: Air France-KLM gaat weer onderhandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.