Bestuur Alitatlia in gesprek met vakbonden

www.z24.nl)And the story continues. Nadat Air France-KLM de onderhandelingen met de vakbonden over de overname van Alitalia heeft afgebroken, gaan de bestuursleden van Alitalia er zich mee bemoeien. Zij zien natuurlijk het beste hun nijpende situatie: ze maken een miljoen per dag verlies, en kunnen niet te lang zo door gaan. Zij hebben aan Air France-KLM plannen voorgesteld, en deze plannen worden nu afgewezen door de vakbonden. Daar het bestuur van Alitalia meer over weten. En daarom gaan ze vrijdag met de vakbonden rond de tafel zitten.

Ondertussen roepen de vakbonden doodleuk dat de overname door Air France-KLM kansrijk is. Net alsof ze niet met voor Air France-KLM onaanvaardbare plannen kwamen. De voorzitter van de vakbond UIL zei echter dat hij niet geloofde dat de gesprekken definitief voorbij zijn. Meteen verzocht hij wel de Italiaanse regering geen overhaaste stappen te nemen, en pas een definitief besluit te nemen na de verkiezingen van 13 en 14 april.

De Italiaanse regering lijkt het inmiddels ook niet meer te weten. Ze gaat nu onderzoeken wat de status is van de onderhandelingen tussen Air France-KLM en Alitalia. Zijn deze definitief over? Of bestaan er toch nog mogelijkheden om samen te gaan?

Lees ook:Overname Alitalia door Air France-KLM nu definitief van de baan
Lees ook:Vakbonden en regering komen met nieuw plan Air France-KLM
Lees ook:Vakbonden negatief over overname Alitalia
Lees ook:‘Go’ van Italiaanse regering maakt 1 – 1 overnamestrijd Alitalia
Lees ook:Nu wil Lufthansa misschien Alitalia overnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.