L’Aquila spookstad jaar na aardbeving

Herdenking

Een jaar na de vernietigende aardbeving in de Centraal-Italiaanse stad L’Aquila, herdachten de overlevenden vannacht om 3:32 uur de ramp. Met kaarsen hielden zij een optocht door de straten van de spookstad.

Veel mensen wonen nog altijd in tijdelijk woningen. Door de aardbeving stierven er 308 inwoners en duizenden overlevenden moesten hun huizen verlaten. Maar noch premier Silvio Berlusconi noch president Giorgio zijn van plan het gebied te bezoeken. L’Aquila wordt vergeten. Er hebben zich in de tussentijd immers nieuwe, grotere, rampen voorgedaan. Zoals de aanslag op Berlusconi.

Een jaar na de aardbeving is de toestand nog altijd dezelfde. Een derde van de huizen is nog steeds onbewoonbaar en zo’n 7.000 mensen wonen nog altijd in kazernes en hotels. Ook het centrum van L’Aquila blijft afgesloten, delen van de stad liggen nog steeds in puin. Maar volgens premier Berlusconi wonen 25.000 Italianen nu al in nieuwbouwhuizen of tijdelijke woonblokken. Hij zet de waarheid wel vaker naar zijn hand.

Experts schatten in dat het tot tien jaar zal duren voor het leven in L’Aquila weer zijn gewone gang gaat.

Bron: China Daily

Lees ook:Zware naschrok, dodental nu 250
Lees ook:500 miljoen extra voor slachtoffers aardbeving
Lees ook:IJskoude tijden voor daklozen aardbeving Abruzzo
Lees ook:Italië stopt zoektocht slachtoffers
Lees ook:EU stuurt experts naar Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.