Jonge Italianen steken zwerver in brand

In Nettuno, in de buurt van Rome, is gisteren een Indiase zwerver in elkaar geslagen en vervolgens in brand gestoken.

De 35-jarige man lag te slapen in het treinstation van Nettuno waar hij wel vaker sliep, toen drie personen hem in elkaar begonnen te slaan. Vervolgens gingen zij benzine halen om een “grap uit te halen met de zwerver”, zo verklaarden zij tijdens het politieverhoor.

Toen de brand uit de hand liep, sloegen zij op de vlucht. Een getuige van het incident belde 112. De politie trof de Indiase man aan met nog brandende kleren en volledig verbrande benen. Hij is in ernstige toestand overgebracht naar een ziekenhuis in de Italiaanse hoofdstad.

De politie heeft drie arrestaties verricht. De verdachten zijn drie jonge Italianen, onder wie een minderjarige. Op het moment van de feiten stonden zij onder de invloed van alcohol en drugs. Zij zijn in staat van beschuldiging gesteld wegens poging tot moord.

Volgens de politie waren de drie jongeren onder invloed van drank en drugs. Er lijkt geen sprake te zijn van racistische motieven. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini en oppositieleider Walter Veltroni hebben hun afschuw uitgesproken over het voorval.

Bron: Ansa.it, Wereldomroep.nl, 1 februari 2009

Lees ook:Italiaanse werknemers dreigen zich in brand te steken
Lees ook:Transseksueel dood na politiek schandaal Italië
Lees ook:Italiaanse politie vindt drugs tussen pasta
Lees ook:Antimaffiasucces in Amsterdam
Lees ook:Maffioso opgepakt in Amsterdam

2 reacties op “Jonge Italianen steken zwerver in brand

 1. Stato Veneto Nederland

  Dit is de absurde resultaat van de racisme en de haat die door Berlusconi en de Lega Nord werd laten groeien. De Lega Nord heeft daar heel veel stemmen voor gekregen.

  In de geheime plannen van de italiaanse regering (links en rechts, maakt het niet meer uit) dient de haat tegen de buitenlanders om de echte problemen van de italische volken te verschuiven.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gae

  Ben helemal mee eens maar helaas de haat is niet aleen voor de buitelanders maar ook voor de Italianen uit het zuid die zijn gestorven gedurend de eerste wereld orloog om die zakken te bevrijden van de slavenrnij die zij moesten beleven onder de Osterijk…! meer dan 3 millionen jonge zuidelingen hebben hun leef opgeofert in Vittorio Veneto je kan nog hun bloed ruiken!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.