Italië zet bedelaars kaviaar voor

In Milaan bewaarde een vrouw 40 kilo belugakaviaar in haar koelkast. Zij en haar handlangers, twee Polen, gunden de beterbedeelden een smakelijk kerstdiner en zichzelf de jackpot. Maar de politie ontdekte de buit. Gelukkig hebben zij nog wel iemand blij kunnen maken: de bedelaar.

Kaviaar is een bedreigde vissoort waarvan producten in Italië niet mogen worden ingevoerd. Eenzelfde buit werd vorig jaar vernietigd. Maar de kerstgedachte deed politie-inspecteur Juri Mantegazza ertoe besluiten de delicatesse dit keer te doneren aan daklozen. Met een totale waarde van 400.000 euro is dit voor hen waarschijnlijk het duurste kerstdiner ooit.

Belugakaviaar is afkomstig van de steur van de beluga en wordt hoofdzakelijk gevonden in de Kaspische Zee. Het is de duurste kaviaarsoort. De steur van de Beluga moet soms wel 20 jaar rijpen. Deze kaviaar kan worden opgediend in uitgeholde en gekookte nieuwe aardappels, op toostpunten of blini’s (Russische boekweitpannekoekjes). Serveren met zure room of crème fraîche. Ruiger: met fijngehakte uit of hardgekookt eiwit.

Hoe de bedelaars het ook voorgeschoteld krijgen, het is ze gegund. In tegenstelling tot in onze verzorgingsstaat, hebben bedelaars het in Italië iets moeilijker. Zo zie je in Milaan nog wel eens bedelaars zonder armen of benen voor de ingang van Prada zitten.

Buon appetito!

Bron: Nu.nl, 20 december 2008; Belugakaviaar.nl

Lees ook:Milaan verdient miljoenen aan Victoria Beckham
Lees ook:Venetiaanse aardappels
Lees ook:Koken als la Mamma
Lees ook:Italiaanse cake met Kerst en Nieuwjaar
Lees ook:Italië verliest van Tsjechië in finale EK 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.