Italiaanse campagne tegen eetstoornissen

http://www.mixitup.nl)Met zulke heerlijke gerechten als in Italië kun je je toch bijna niet voorstellen dat ook daar veel mensen lijden aan eetstoornissen als anorexia? Maar het is wel degelijk een probleem. Zo'n groot probleem dat de Ministeries van Volksgezondheid en Sport zijn begonnen met een campagne, meldt De Pers.

Volgens minister Giovanna Melandri van Jongeren en Sport lijden maar liefst twee tot drie miljoen Italianen aan een eetstoornis, van wie 90% vrouwen zijn. Melandri is bang dat het er steeds maar meer worden. Bijna 65% van de meisjes tussen de 10 en 16 jaar wil slanker zijn dan ze zijn. Bij hen ligt anorexia op de loer. Daarom richt de campagne zich vooral op scholen.

Ook de media worden ingezet tegen eetstoornissen. Voor tijdschriften, televisie, radio en internet zijn richtlijnen opgesteld die er voor moeten zorgen dat het dunne schoonheidsideaal minder prominent naar voren wordt gebracht. Bovendien zullen dansleraren en sportinstructeurs voorgelicht worden, en komt er een website die tieners moet aanzetten tot gezondere eetgewoonten.

Ook in 2006 voerde de regering strijd tegen eetstoornissen. Dat jaar samen met de mode-industrie. Afgesproken werd dat catwalk-modellen niet jonger mochten zijn dan 16 jaar en dat modellen medisch bewijs moesten overleggen waaruit bleek dat ze niet aan een eetstoornis leden. Een jaar later voerde het modehuis Nolita campagne tegen anorexia door middel van spraakmakende foto's van een zeer dunne, naakte vrouw.

Lees ook:Italianen dikker op vakantie
Lees ook:Vijf miljoen Italianen lijden aan obesitas
Lees ook:Humor Berlusconi dit keer over verkrachting
Lees ook:Italië shockeert met alcohol-foetus campagne
Lees ook:Sacchi: ‘Italië is uit vorm en te oud’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.