Maffia zorgt voor nepwijnschandaal

www.elsevier.nl)Het gaat niet goed met de Italiaanse landbouwproducten. Was er eerst de waterbuffelmozzarelladioxinecrisis, nu is er het nepwijnschandaal. Met dank aan de maffia. De georganiseerde misdaad heeft gezorgd voor de industriële productie van nepwijn. In deze 'wijn' zit maar voor een vijfde sap uit druiven. De rest bestaat vooral uit suiker en chemische troep. In de ´wijn´ zijn onder meer kunstmest en giftige stoffen aangetroffen.

Door al deze troep is de kostprijs van deze ´wijn´ met 90% teruggebracht. Omdat er ongeveer 70 miljoen liter van deze goedkope wijn is verkocht, is het dus een lucratieve business voor de maffia.

Momenteel doen het Ministerie van Justitie en de Keuringsdienst van Waren onderzoek bij twintig wijnproducenten in heel het land, zo berichtte het Italiaanse weekblad L'Expresso. Deze producenten verkochten de wijnen in Italië voor prijzen die liggen tussen de 70 cent en 2 euro per liter.

Veel van de wijn is volgens de autoriteiten al uit de handel genomen. Hoeveel liters er al zijn gedronken, is niet bekend. Ook niet wat de schade is voor de drinker.

Lees ook:Nu blijkt ook olijfolie nep
Lees ook:Nederlandse justitie te laks tegen Italiaanse maffia
Lees ook:Italië tegen gemengde rosé
Lees ook:Maffia ziet mogelijkheden na aardbeving
Lees ook:Nederland: ideaal land voor de maffia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.