Nederland: ideaal land voor de maffia

onore.web-log.nl)Volgens het jaarlijkse rapport van de Italiaanse antimaffiacommissie is Nederland een belangrijk land voor de maffia. Niet alleen is ons land een opslagplaats en doorvoerland voor cocaïne. Maar het is ook een prettig land om geld wit te wassen en om te schuilen.

www.sprachcaffe-kalabrien.com)Het rapport staat dit jaar geheel in het teken van de 'Ndrangheta uit het Zuid-Italiaanse Calabrië, van wie eerder deze week maffiabaas Pasquale Condello (ofwel 'il supremo') werd opgepakt. De 'Ndrangheta is onder meer actief in Nederland. En dat is niet iets om blij mee te zijn. De antimaffiacommissie vergelijkt de 'Ndrangheta met Al Qaida vanwege de actieve cellen en de onvoorwaardelijke trouw aan het thuisfront.

'Ndrangheta zet jaarlijks 25 miljard om in de cocaïnehandel. De maffiagroep heeft eigenlijk de hele cocaïnehandel in Europa in handen. En haar macht reikt ver. Ze investeren in Midden- en Noord-Italië en Duitsland. En ook zijn er belangen in Canada, de VS, Australië, Marokko, Brazilië en natuurlijk Colombia. En dus in Nederland.

De 'Ndrangheta bestaat uit een conglomeraat van onafhankelijke maffiose families. Vanuit de ontoegankelijke bergdorpjes in Zuid-Sicilië hebben ze hun werkterrein uitgebreid. "Er is geen centraal leiderschap, maar de tentakels komen overal en op alle plekken verrijzen identieke dependances die hetzelfde criminele product aanbieden", aldus de voorzitter van de parlementaire antimaffiacommissie, Francesco Forgione. De basis van de 'Ndrangheta in Zuid-Italië is al volledig in handen van de Calabrische maffia. "Een stuk Italië doet niet meer mee", concludeerde het Italiaanse parlement dan ook naar aanleiding van het rapport. 'Ndrangheta is momenteel machtiger en rijker dan de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia.

Maar hoewel de clan groeit en groeit, blijven de lijnen lopen langs de leden van één familie, waardoor de clan heel efficiënt opereert en geen last heeft van verklikkers, in tegenstelling tot de Cosa Nostra. Door deze opbouw en de gewelddadige praktijken, typeert Forgione de organisatie als 'een mix van Al Qaida en McDonalds'.

Lees ook:Steeds meer maffiosi achter tralies
Lees ook:Italië neemt kankerkliniek van maffia in beslag
Lees ook:Een vijfde restaurants Rome en Milaan van maffia
Lees ook:Maffia profiteert van crisis Italië
Lees ook:Leider van maffia in Napels opgepakt

0 reacties op “Nederland: ideaal land voor de maffia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.