‘Go’ van Italiaanse regering maakt 1 – 1 overnamestrijd Alitalia

www.washingpost.com)1 – 1 is nu de tussenstand in de wedstrijd tussen de voorstanders en de tegenstanders van de overname van Alitalia door Air France-KLM. Maakten maandagochtend de vakbonden duidelijk dat ze de overname niet zagen zitten, in de avond liet de Italiaanse regering het tegendeel weten. Zij stemt in met het overnamebod van 747 miljoen van Air France-KLM. Wat de regering vindt is belangrijk, omdat zij 49,9% van de aandelen bezit. En van deze aandelen afwil.

Maar Air France-KLM is er nog lang niet. Zij wil voor 31 maart duidelijkheid van de vakbonden, die wellicht nog roet in het eten gooien. En de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij wil ook toestemming van de nieuwe regering, die in april gekozen wordt. Degene die er het beste voorstaat – Silvio Berlusconi – heeft al laten weten meer te voelen van een overname door de Italiaanse branchegenoot Air One. Maar stel dat Berlusconi wel akkoord gaat, dan moeten ook nog de Europese Commissie en de financiële toezichthouders akkoord gaan. Het is nu dus 1 – 1. Maar met een beetje pech kan Air France-KLM de wedstrijd ook nog met 1 – 5 verliezen.

Lees ook:Bestuur Alitatlia in gesprek met vakbonden
Lees ook:Vakbonden en regering komen met nieuw plan Air France-KLM
Lees ook:Vakbonden negatief over overname Alitalia
Lees ook:Air France-KLM mag Alitalia overnemen (als …)
Lees ook:Weer nieuwe hoop voor Air France-KLM

0 reacties op “‘Go’ van Italiaanse regering maakt 1 – 1 overnamestrijd Alitalia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.