Weer nieuwe hoop voor Air France-KLM

www.lastampa.com)Even leek het erop dat Air France-KLM de overname van Alitalia wel kon vergeten. Maar nu zijn er weer nieuwe kansen voor de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij. De directie wil de vakbonden tegemoet komen. Bovendien is de centrumlinkse kandidaat-premier Walter Veltroni voor. En hij doet het steeds beter in de peilingen voor de Italiaanse verkiezingen, terwijl zijn politieke tegenstrever Silvio Berlusconi er steeds minder goed voor staat.

Op de uitslag van de verkiezingen heeft Air France-KLM geen invloed. De directie zal waarschijnlijk wel hopen dat Veltroni wint. Dat zal de overname een stuk dichterbij brengen. Mocht Berlusconi het worden, dan kan de Frans-Nederlandse combi het waarschijnlijk wel vergeten. De oud- en kandidaat-premier heeft al gedreigd zijn veto te gebruiken.

Op de vakbonden heeft Air France-KLM wellicht meer invloed. Eerder hebben zij al aangegeven dat ze tegen de overname zijn. Maar de luchtvaartmaatschappij is nu bereid om water bij de wijn te doen. Ze wil minder banen schrappen, en de vrachtdivisie van Alitalia langer open houden. Deze dinsdag praten de directie en de vakbonden verder. Veltroni hoopt dat dit overleg de overname een stap verder zal brengen. Volgens hem is het bod van Air France-KLM de beste oplossing voor Alitalia.

Italiaanse beleggers lijken er inmiddels weer vanuit te gaan dat de overname doorgaat. Er werd zelfs zoveel in de aandelen van Alitalia gehandeld, dat de handel is stilgelegd. Op dat moment was het aandeel al met 88% gestegen.

Lees ook:Banenplan van vrijdag moet overname Alitalia redden
Lees ook:Vakbonden willen weer onderhandelen met Air France-KLM
Lees ook:Vakbonden negatief over overname Alitalia
Lees ook:Berlusconi geeft Air-France-KLM beetje hoop
Lees ook:Berlusconi wil met Sarkozy praten over Alitalia

0 reacties op “Weer nieuwe hoop voor Air France-KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.