Italië mijmert met Kerst over rovers en kinderen

Niet zozeer het Kerstevangelie en de betekenis daarvan voor de mensheid als wel allerlei humanistisch getinte kerstgedachten domineren deze dagen de kranten in Italië. Twee opmerkelijke voorvallen waren donderdag aanleiding voor de krant La Stampa om meditatief uit te pakken.

De kerkklok in Venetië Mestre had afgelopen maandag net tien uur geslagen toen een man met een wollen muts en een sjaal om zijn gezicht een tabakswinkel binnenkwam. Bij de balie toonde hij een pistool. De eigenaar achter de toonbank begreep wat de bedoeling was en bewoog zijn hand al naar de kassa om de overvaller tegemoet te komen. Lees verder

Lees ook:Kok doet zich voor als agent voor liefde
Lees ook:Berlusconi geslagen tijdens bijeenkomst
Lees ook:Berlusconi naar Zwitserse kliniek voor cosmetische ingrepen
Lees ook:Aanslag bezorgde Berlusconi blijvende schade
Lees ook:Opgepakte Rotterdammer gezocht door Italiaanse politie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.