Vakbonden en regering komen met nieuw plan Air France-KLM

cache.boston.com)De komende week wordt een spannende week voor Alitalia. Aan de ene kant zijn daar de verkiezingen, waarbij de strijd gaat tussen een voorstander (Walter Veltroni) en een tegenstander (Silvio Berlusconi) van de overname door Air France-KLM. En dan zijn er ook nog de vakbonden, die samen met de huidige Italiaanse regering werken aan een nieuw overnameplan voor Air France-KLM. Dit plan moet de Frans-Nederlandse luchtvaartcombi er van overtuigen om weer te onderhandelen.

Vorige week had bestuursvoorzitter Jean-Cyril Spinetta nog de onderhandelingen afgebroken na te verregaande eisen van de vakbonden. Maar nu de situatie van Alitalia steeds nijpender wordt, en de Italiaanse regering echt van Alitalia af wil, hopen de vakbonden en de regering dat Air France-KLM wel wil onderhandelen over het nieuwe plan. Dit zou dan volgende week moeten gaan gebeuren. Maar wie weet gooit de verkiezingsuitslag nog roet in het eten.

Lees ook:Overname Alitalia door Air France-KLM nu definitief van de baan
Lees ook:Ruzie directie Air France-KLM en vakbonden
Lees ook:Berlusconi geeft Air-France-KLM beetje hoop
Lees ook:Bestuur Alitatlia in gesprek met vakbonden
Lees ook:Air France-KLM breekt gesprekken met vakbonden af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.