Categorie: "In vacanza"

Leuke Rome site voor bambini

gigi and lellaGigi en Lella zijn een wolven tweeling, die kinderen vergezellen bij hun ontdekkingstocht door Rome. Zoals alle broers en zussen ruziën ze. Misschien wel omdat ze de achterkleinkinderen zijn van de mythische Capitolijnse wolvin….

Omdat ze elkaars bloed delen, kunnen ze bambini helpen om de vele geheimen van de stad aan het licht te brengen. Speciaal voor de stedentrip van bambini, bedachten Gigi en Lella wat spannende reisjes en andere verrassingen. Gedurende de vakantie geven ze veel tips om je kennis te vergroten, dieper op iets in te gaan of te spelen. Mocht je deze beroemde wolven niet kennen, surf dan snel naar de site: Smart Kids on tour Rome

Apulië, het schitterende buitenbeentje van Italië

pugliaWaar gaan de Italianen uit het noorden met vakantie? Toscane vinden ze te druk, dus zetten ze koers naar het diepe zuiden. Naar het landelijke Puglia (of Apulië) bijvoorbeeld, de ‘hak’ van de Laars.

Een bakoven in volle zomer, zalig zacht in september en oktober. Puglia is bovendien dichterbij dan je denkt, want vanaf onze zuiderburen zijn er zowel vluchten naar Bari als naar Brindisi . Huur een auto en verken de streek met de volgende tips op zak.

Milaan verplicht winterbanden

traffico milanoMilaan heeft een verordening uitgevaardigd die winterbanden verplicht stelt voor alle voertuigen in de periode van 15 november tot 31 maart.

Opgelet dus voor wie binnenkort naar de hoofdstad van Lombardije rijdt. De winterbandenplicht kan overigens ook eerder ingaan of langer duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Als Venetië verdrinkt gaan we noordwaarts

petersburg

Als Venetië straks ten onder gaat aan de frequente overstromingen moeten we denken aan een alternatief voor romantische gondeltochten. HolidayCheck constateerde dat veel steden zichzelf de naam ‘Venetië van het Noorden’ geven.

Uiteraard behoort ons Amsterdam ook tot deze steden. De grachtengordel is sinds kort benoemd tot werelderfgoedlijst van UNESCO. De eeuwenoude grachtengordel is uniek in de wereld. De grachten met hun romantische bruggetjes en prachtige architectuur zijn geweldig om te zien, maar waar kunnen wij Nederlanders verder terecht voor een stukje noordelijk Venetië? Enig idee waar bovenstaande foto is genomen bijvoorbeeld?

Turijn: een stad voor lekkerbekken

TurijnDoe eens een andere minder bekende stad aan in Italië. Niet Rome, Venetië of Florence, maar Turijn, een paradijs voor wandelaars. Honderden cafés en restaurants, 60 markten en 18 km stoep voor lekkerbekken.

Turijn ligt aan de voet van de Alpen, het kan er ‘s zomers bloedheet zijn. Maar geen nood, kilometers lang loop je onder de hoge zuilengalerijen, de portici. De langste galerij is de Via Po. De colonnades zijn niet alleen winkel- en wandelstraten, het zijn ook overdekte terrassen, je kunt er op een beschut plekje plaatsnemen om een koffie te drinken of een hapje te eten. Lees verder

Gratis verblijf tegen olijfplukken

olivesIn het najaar een weekje de handen uit je mouwen steken in Zuid-Italië? Liefhebbers van de natuur en lekker eten kunnen nu op een bijzondere manier hun culinaire hart ophalen in de provincie Basilicata.

De kosten van ontbijt, pranzo (lunch) en cena (diner) zijn voor rekening van de eigenaar van de ‘olivetto’, de olijfgaard. Maar overdag moet je wel helpen de olijven te oogsten. De boeren met een ‘olivetto’ (olijfgaard) in Zuid-Italië luiden de noodklok. Hun streek ontvolkt steeds meer – jongelui trekken naar de grote steden – terwijl de olijfgaarden ieder jaar hun overheerlijke vruchten blijven produceren. Alleen komen de boeren nu handjes tekort om deze olijven te oogsten. Lees verder in De Telegraaf.

Afritsbroeken, witte sokken en ontblote bovenlijven

sokken slippersMet ontbloot bovenlijf winkelen of in een echte camping-outfit uit eten gaan. Nederlanders staan in het buitenland helaas niet bekend om hun kledingstijl en goede manieren. HolidayCheck geeft ons wat tips!

Afritsbroeken en witte sokken in sandalen vallen niet erg in de smaak wanneer je bij Italianen gaat eten. Daarbij staat er vaak pasta op het menu. Het ergste wat je kunt doen is spaghetti in stukjes snijden, omdat het zo moeilijk zou zijn de slierten op je vork te rollen. Oefen hier desnoods van tevoren op!

Naar Italië? Pas op voor milieuzones

Zona traffico limitatoEen groot aantal Italiaanse stadscentra kennen tegenwoording zones met beperkte toegang: de zogenaamde ‘milieuzones’, vaak historische stadscentra. De boete op het binnenrijden van zo’n zone is minstens 110 euro.

De ANWB heeft al honderden meldingen ontvangen van mensen die dit is overkomen en waarschuwt vakantiegangers ervoor goed uit te kijken. Deze milieuzones worden aangegeven met een rechthoekig bord met daarop de tekst ‘Zona traffico limitato’. Op het vierkante witte bord staat het internationale bord ‘verboden in te rijden’. Verder staan er tijden en uitzonderingen op.

Italiaanse wijntherapie tegen huidveroudering

TrattamentiGazebo

In een heuvelachtige omgeving, tussen de italiaanse wijngaarden bevindt zich Hotel Terme Salvarola. Op loopafstand ligt het wellness-centrum Balnea, waar ‘wijntherapie’ wordt aangeboden.

Het hotel biedt zijn gasten een ontspannen omgeving en is een ideale plek om je energie op te laden na een drukke werkweek. Het wellness-centrum Balnea is zeven dagen per week open. Deze moderne faciliteit is maar liefst 2300 m2 groot en geldt als een ware oase van rust. Het centrum heeft zwembaden met whirlpool jets, watervallen, een sauna en Turks stoombad met ontspanningsruimte, vier fitnesscentra, een binnenzwembad met oosterse technieken, yoga-ruimte en een schoonheidssalon.

Italië telt meeste vakantiegangers

CRBR005757Ondanks de economische crisis zijn bijna twee op de drie Europeanen en nog meer Italianen van plan deze zomer met vakantie te gaan. Dat wijst een onderzoek van de Ipsos groep uit.

Het onderzoek toont aan dat 64 procent van de Europeanen van plan zijn er deze zomer op uit te trekken. Dat is 3 procent minder dan vorig jaar. In Italië zei 71 procent van de ondervraagden van plan te zijn op vakantie te gaan. Weliswaar is dit 5 procent minder dan vorig jaar, maar de Italianen staan nog steeds bovenaan van alle Europeanen.